Υπόθεση 100 κιλών κοκαΐνης: Εκ των «πρωταγωνιστών» και συλληφθέντων του κυκλώματος φέρεται 68χρονος Έλληνας γιατρός

Στις δέκα έφτασαν, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, οι συλλήψεις για την υπόθεση των 100 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Εκτός από το φορτίο των ναρκωτικών, με προέλευση από την Λατινική Αμερική, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό άνω των 100.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ αυτών είναι Έλληνες και Αλβανοί υπήκοοι, στους οποίους αποδίδεται συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Κατά πληροφορίες, ως εκ των «πρωταγωνιστών» και συλληφθέντων του κυκλώματος φέρεται 68χρονος Έλληνας γιατρός, παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών. Το όνομά του – όπως επίσης αυτό του μικρότερου αδελφού του, δικηγόρου – είχαν συνδεθεί με υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, καυσίμων και φαρμάκων, που απασχόλησαν τις αστυνομικές αρχές κατά τη δεκαετία του 1990 έως τις αρχές του 2000.

Παρά την πρόσφατη αποφυλάκισή του, με υφ’ όρον απόλυση, ο 68χρονος φαίνεται να συνέχισε την εγκληματική του δραστηριότητα και αυτή τη φορά συνελήφθη, κατηγορούμενος για εμπλοκή στο φορτίο των 100 κιλών κοκαΐνης. Το παράνομο εμπόρευμα έφτασε το προηγούμενο διάστημα με κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι είχε πληροφορίες για την άφιξή του οπότε το έθεσε υπό διακριτική παρακολούθηση. Όταν παραλήφθηκε για να μεταφερθεί σε αποθήκη δυτικά της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις συλλήψεις.

Αναλυτικά ενημέρωση για την υπόθεση θα γίνει την Τετάρτη σε παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή ΑΜΠΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*