Ξανά «όλοι» κερδισμένοι από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το μεγάλο ερώτημα για το Δήμο Πέλλας

Μετά και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για μια ακόμη φορά όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους κερδισμένους!!

Ο Μητσοτάκης ζήτησε 13/13, στη ΝΔ θεωρούν ότι πήραν  8/13 αλλά συμπεριλαμβάνουν  μέσα και την Κρήτη με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Αρναουτάκη που ήταν ήδη Περιφερειάρχης κόντρα στη ΝΔ στις εκλογές του 2019, οπότε το πραγματικό αποτέλεσμα είναι 7/13.

Το μπούλινγκ σε αγρότες και κτηνοτρόφους στην  περιφέρεια Θεσσαλίας και στους πολίτες στο δήμο Χαλανδρίου έφερε ακριβώς τα αντίστροφα αποτελέσματα από αυτά για τα οποία έγινε.

Ο Κασσελάκης «πανηγυρίζει» για το αποτέλεσμα, χωρίς να έχει καταλάβει κανείς τον λόγο καθώς πουθενά δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, με το έλλειμμα αυτοδιοικητικών στελεχών  να ακολουθεί το έλλειμμα πολιτικών θέσεων του προέδρου.

Το ΠΑΣΟΚ έχει δικαίωμα να χαίρεται καθώς «πήρε» την Αθήνα, Θεσσαλονίκη ενώ σε αρκετούς δήμους όπως του Πειραιά οι δήμαρχοι προέρχονται από το χώρο του.

Ο μόνος ίσως νικητής να είναι το ΚΚΕ που για το μέγεθος του 6 δήμοι με μεγαλύτερο αυτόν της Πάτρας δεν το λες και αποτυχία.

Στους δήμους η αποτυχία της ΝΔ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη έστειλε σαφές μήνυμα προς την Κεντρική εξουσία αλλά δεν ήταν μόνο αυτοί, σε όλους τους υπόλοιπους μεγάλους δήμους πέρα από τη Λάρισα το πρόσημο των δημάρχων σίγουρα δεν το λες και «Νεοδημοκρατικό».

Στα του Δήμου Πέλλας

Στα του Δήμου Πέλλας με σύμμαχο τον απερχόμενο δήμαρχο Γρηγόρη Στάμκο νέος δήμαρχος Πέλλας είναι ο Στάθης Φουντουκίδης.

Οι προσωπικές επιθέσεις μεταξύ Στάμκου και Καστερίδη και το κλίμα πόλωσης μεταξύ τους έδωσαν την ευκαιρία στον Φουντουκίδη να φανεί πιο μετριοπαθείς και να καταφέρει να μπει στο 2ο γύρο. Εκεί έτσι όπως είχε δημιουργηθεί το κλίμα θα κέρδιζε με οποιονδήποτε αντίπαλο  είχε απέναντι του.

Βέβαια έχει ανέβει τόσο ψηλά ο πολιτικός πολιτισμός στην Πέλλα, που μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο άνθρωπος από το συνδυασμό του Γρηγόρη Στάμκου να γίνει αντιδήμαρχος και στη νέα διοίκηση Φουντουκίδη με το αφήγημα του μεταβατικού.

Βέβαια αυτό που προσπαθώ να δω στο «φλυτζάνι» είναι αν η στήριξη που παρείχε ο Γρηγόρης Στάμκος στον Στάθη Φουντουκίδη ήταν επειδή τον θεωρεί αξιόλογο συνεχιστή του έργου του στο δήμο, γιατί στις προεκλογικές του ομιλίες τον παρουσίαζε σαν «μαθητευόμενο μάγο» και μάλιστα με κακές επιδόσεις ή γιατί δεν ήθελε σε καμία των περιπτώσεων για δήμαρχο τον Στάθη Καστερίδη. Πάντως σε κάθε ενδεχόμενο ένας κερδίζει και αυτή τη φορά ήταν ο Στάθης Φουντουκίδης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*