Βαξεβάνης: Ο Μανιαδάκης ήταν μια από τις πηγές μου – Η αποκάλυψη για Στουρνάρα και τις απειλές του στον Μανιαδάκη

stournaras_maniadakis

Στην αποκάλυψη ότι ο Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας «Γιάννης Αναστασίου» ήταν μία από τις πηγές του προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento ο οποίος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου μετά τις κακουργηματικές διώξεις που του έχουν ασκηθεί για τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis, ανέφερε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης του είχε αποκαλύψει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας τον απείλησε πως αν αλλάξει η κυβέρνηση θα τον «γαμήσει».

Ο Κώστας Βαξεβάνης επισημαίνει ότι κατέθεσε στην ανακρίτρια μηνύματα και συνομιλίες, ενώ ζήτησε τα αποδεικτικά στοιχεία να διαβαστούν στον εισαγγελέα για να διωχθεί ο Μανιαδάκης για ψευδορκία ενώπιον της Βουλής και της ανακρίτριας αλλά και για πλαστογραφία μετά χρήσεως. Ζήτησε επίσης «με τα νέα στοιχεία, που αποκαλύπτουν εκβιασμούς και απειλές μαρτύρων από τους εμπλεκόμενους-πολιτικά πρόσωπα, να ξανανοίξει η δικογραφία Novartis».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη:

«Πέφτουν στο λάκο που έσκαψαν για μένα. Από τη στιγμή που συγκεκριμένοι άνθρωποι επιχείρησαν να με ενοχοποιήσουν, μου έδωσαν το ηθικό και νομικό δικαίωμα να πω την αλήθεια γι αυτούς και να σπάσω το δημοσιογραφικό απόρρητο. Αποκάλυψα λοιπόν πως μια από τις πηγές μου ήταν ο Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος κατέθετε ως προστατευόμενος μάρτυρας “Γιάννης Αναστασίου”.

Ο Μανιαδάκης μου έδινε επί δύο χρόνια πληροφορίες για το σχέδιο χρηματισμού πολιτικών “Harvard Project” , για τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων αλλά και για αυτούς που τον εκβίαζαν να μην καταθέσει. Μου είχε αποκαλύψει πως ο Γιάννης Στουρνάρας τον είχε απειλήσει πως αν αλλάξει η κυβέρνηση θα τον “γαμήσει”. Έλεγε μάλιστα πως έχουν έτοιμο νόμο για να εξουδετερώσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες και τους Εισαγγελείς. Αναγκάστηκα να καταθέσω στην ανακρίτρια μηνύματα και συνομιλίες.

Ζήτησα τα αποδεικτικά στοιχεία να διαβαστούν στον εισαγγελέα για να διωχθεί ο Μανιαδάκης για ψευδορκία ενώπιον της Βουλής και της Ανακρίτριας αλλά και για  πλαστογραφία μετά χρήσεως. Η πλαστογραφία αφορά μηνύματα που ανταλλάξαμε και τα οποία δεν παρέδωσε ολόκληρα αλλά μισά. Πλαστογράφησε δηλαδή το μήνυμα και την αλήθεια. Ζήτησα επίσης με τα νέα στοιχεία, που αποκαλύπτουν εκβιασμούς και απειλές μαρτύρων από τους εμπλεκόμενους-πολιτικά πρόσωπα, να ξανανοίξει η δικογραφία Novartis».

Μετά το τέλος της απολογίας του και κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο, ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε:

«H κυρία ανακρίτρια με έχει καταστήσει κατηγορούμενο και με αυτόν τον τρόπο μου έδωσε το δικαίωμα νομικό και ηθικό να χρησιμοποιήσω στοιχεία που σε άλλη περίπτωση θα μου το απαγόρευε το ηθικό μου σύστημα. Αφού λοιπόν έχω κατηγορηθεί από συγκεκριμένους ανθρώπους έπρεπε και το έκανα να καταθέσω τι σχέση έχω με αυτούς τους ανθρώπους και τι προσέφεραν σε εμένα.

Κατέθεσα τα μηνύματα που αποδεικνύουν τη σχέση και την πληροφόρησή μου, καθώς και μια συνομιλία που είναι άκρως αποκαλυπτική  διότι αποκαλύπτει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας τον εκβίασε επειδή ξέρει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας προκειμένου να τον κάνει να αλλάξει στρατόπεδο, πράγμα που έγινε τελικώς όταν επιχείρησε να φυγαδευτεί στο εξωτερικό και συνελήφθη.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι πολύ σοβαρό και κυρίως αποτελεί νέο στοιχείο στην υπόθεση της Novartis και δίνει τη δυνατότητα στους εισαγγελείς να την ξανανοίξουν αφού αποδεικνύεται ότι ένας μάρτυρας ήταν υπό πίεση και αυτό τον ανάγκασε να κάνει συγκεκριμένου τύπου κατάθεση.

Επίσης ζήτησα κατά το άρθρο 138 του ΚΠΔ όλα τα στοιχεία να πάνε στην εισαγγελία για να ασκηθεί δίωξη κατά του κ. Μανιαδάκη για ψευδορκία και χρήση πλαστού, γιατί έχει καταθέσει το μισό μήνυμα από αυτά που ανταλλάξαμε, και για όσα έχει ψευδορκίσει ενώπιον της επιτροπής της Βουλής και της ανακρίτριας».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*