Βαρτζόπουλος: Αναγκαία η συνταγογράφηση των PCR για διάγνωση

vartzopoulos_samaras

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτριος Βαρτζόπουλος, μίλησε την Τρίτη στο Radio North 98 και μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:
«Η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων είναι μια απόφαση εναρμονισμένη με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων της Ευρώπης. Εκείνο, που θα έλεγα εγώ να ξανασκεφτούμε είναι η «εκστρατεία» των φοιτητών στην επαρχία από τη Δευτέρα που ανοίγουν και τα πανεπιστήμια και θα μεταφερθούν εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητών στις επαρχιακές πόλεις. Αυτή είναι μια υγειονομική βόμβα. Καλό θα ήταν ενδεχομένως να μην ανοίξουν τα πανεπιστήμια δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση…».

Μάλιστα, συμπλήρωσε την άποψη του, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει –και τελικά θα υποχρεωθεί- να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των PCR test όταν αυτά είναι απαραίτητα για διαγνωστικούς σκοπούς.

«Επαναλαμβάνω την πρόταση, που έκανα εδώ και δυο περίπου χρόνια, ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται με απόφαση του γιατρού και να συνταγογραφείται, γι` αυτόν, που έχει εμφανή συμπτώματα ή ήρθε σε επαφή με κρούσμα και είναι ευπαθής ομάδα. Αντιλαμβάνεστε δεν μπορούμε να στέλνουμε τον άνθρωπο να πληρώνει για να του δώσουμε μετά το χάπι. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται, δεν είναι σωστό να γίνεται σ΄ένα ευρωπαϊκό σύστημα υγείας», κατέληξε.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*