Τζάκρη: Βαριά η Θλίψη για την Πέλλα και την Κεντρική Μακεδονία

tzakri

Δήλωσή μου για την ανακοίνωση των θανάτων από Covid στην Κεντρική Μακεδονία

Θηριώδης για τα παγκόσμια δεδομένα είναι η θνησιμότητα covid στην Ελλάδα.0,21% υπήρξε μέχρι τώρα η πανελλήνια θνησιμότητα ή ένας στους πεντακόσιους Έλληνες.0,38% η θνητότητα στην Θεσσαλονίκη ή ένας στους 260 Θεσσαλονικείς.0,47% η θνητότητα στον νομό Πέλλας ή ένας στους 210 κατοίκους του ν. Πέλλας.

Συγκρίσιμο είναι μόνο το Κιλκίς (0,45%) ενώ ακολουθούν από κοντά οι άλλοι νομοί της Περιφέρειάς μας. Χρειάστηκε 15 μήνες το ηλεκτρονικό κράτος της αριστείας για να δώσει τους αριθμούς ανά νομό, λες κι επρόκειτο για επτασφράγιστο πολεμικό μυστικό.

Ο λόγος της αδιαφάνειας του είναι σε όλους προφανής!

Ακόμη όμως και τώρα οι νεκροί μας επιχειρείται να παραμείνουν αριθμοί, έστω και εξωφρενικοί (679 για τον νομό Πέλλας και 7.120 για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας). Ο λόγος της ανωνυμίας δεν είναι άλλος από την προσπάθεια αποσιώπησης των τραγικών προσωπικών ιστοριών του καθενός και της καθεμιάς.

Μαζί με την απαίτησή μου για τα κατά τόπους στοιχεία στην Βουλή (Νοέμβριος 2020) ζητούσα να μάθω και το πού και πώς κατέληξαν οι άνθρωποι αυτοί. Πόσοι δηλαδή πέθαναν αβοήθητοι, πόσοι δεν βρήκαν ποτέ πρόσβαση σε ΜΕΘ, πόσοι διατέλεσαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ποια κριτήρια πρυτάνευσαν στην διαλογή των ασθενών που προτιμήθηκαν ή όχι;

Η απαίτηση αυτή θα έπρεπε να είναι πάνδημη και διακομματική. Όχι μόνο για να αποτυπωθούν τα ονόματα των απόντων στην ιστορική μνήμη με μια κοινή πρωτοβουλία μνήμης, αλλά και για να διερευνηθούν ενδελεχώς τα αίτια και οι συνθήκες της τραγωδίας.

Λέγαμε τότε, πως όσο δεν απαντά η κυβέρνηση, απαντά η σιωπή της. Οι πολυάριθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του νομού δεν συνέβαλαν μέχρι τώρα στην αποκάλυψη της αλήθειας, ας το κάνουν τουλάχιστον από εδώ και πέρα. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας προς όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα.

Όσοι έχουμε δώσει όρκο στο Σύνταγμα να προστατεύουμε την ζωή και την τιμή των Ελλήνων δεν μπορεί να ακυρώνουμε ερωτήματα και να συγκαλύπτουμε τον τρόπο που έφτασαν στον θάνατο οι αγαπημένοι τους.Όσοι, απελπισμένα, επιζητούν σήμερα να εξοβελιστούν από την επικαιρότητα τα 22.200 θύματα και μέσα σε αυτούς οι 679 συμπατριώτες μας, το κάνουν απλώς γιατί δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*