Τζάκρη: Τίποτα λιγότερο από δύο σύγχρονα Δικαστικά Μέγαρα για την Πέλλα

tzakri dikastiko megaro

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με θέμα τα δικαστικά μέγαρα Έδεσσας και Γιαννιτσών, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και σε συνέχεια σύσκεψης που είχε συγκαλέσει πριν λίγες μέρες ο ίδιος στο Διοικητήριο για το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας επισήμανε τα εξής:

«Είναι δύο οι πυλώνες της απονομής δικαιοσύνης πάνω στους οποίους στηρίζεται η ευστάθεια του νομικού κόσμου του Νομού Πέλλας. Η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά. Επιτέλους πρέπει να λυθεί το πρόβλημα αυτό γιατί είναι θέμα νομικού, πολιτικού και κοινωνικού πολιτισμού οι πολίτες, αλλά και οι δικηγόροι, οι δικαστές και το διοικητικό προσωπικό να μπορούν να λειτουργήσουν σε συνθήκες αντίστοιχες των σύγχρονων ευρωπαϊκών υποδομών.

Εκ πεποιθήσεως είμαι υπέρ της ισόρροπης ανάπτυξης ολόκληρης της Πέλλας. Και επειδή είμαι ενάντια σε κάθε διαιρετικό τοπικισμό, τα προηγούμενα χρόνια έδρασα κατά τρόπο που προώθησε ισόρροπα την κατασκευή δύο δικαστικών μεγάρων στην Πέλλα.

Η σημερινή σύσκεψη δεν εξετάζει το ζήτημα από μηδενική βάση, αλλά με αφετηρία το θετικό κεκτημένο δύο ώριμων μελετών έτοιμων προς υλοποίηση. Η συμμετοχή μου στην σημερινή σύσκεψη σηματοδοτεί και την απορία μου για το γεγονός πως συζητάμε τα αυτονόητα.

Για εμένα λοιπόν είναι ξεκάθαρο. Δεν με αφορά καμία συζήτηση που δεν περιλαμβάνει την ταυτόχρονη υλοποίηση και των δύο δικαστικών μεγάρων, τόσο των Γιαννιτσών που είναι ώριμο από το 2010, όσο και της Έδεσσας που ωρίμασε από το 2017 και μετά. Παρά το γεγονός ότι ακόμη κι αν γινόταν ένα μοναδικό δικαστικό μέγαρο και αυτό δικό μου πολιτικό παιδί θα ήταν, αφού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσα σε συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να οδηγήσω σε ωρίμανση το Δικαστήριο της Έδεσσας, όπως είχα κάνει και το 2010 με το Δικαστικό Μέγαρο των Γιαννιτσών, διεκδικώντας αποφασιστικά την προοπτική αναβάθμισης των δομών απονομής και των δύο πυλώνων της Δικαιοσύνης.

Στην Πέλλα έχουν παραδοθεί δύο δικαστικά μέγαρα έτοιμα προς υλοποίηση και δεν πρόκειται να νομιμοποιήσω την πολιτική βούληση κανενός να ακρωτηριαστούν οι δικαστηριακές υποδομές του Νομού.

Είναι σκόπιμο, βάσιμο και πρόσφορο να εντάξετε σε μια εργολαβία ΣΔΙΤ και τα δύο Δικαστικά Μέγαρα της Πέλλας: την Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

Η κυρία Τζάκρη μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε τα εξής:

«Έχω αφιερώσει περισσότερα από 10 χρόνια προσπάθειας για να αποκτήσει η Πέλλα δύο σύγχρονα Δικαστικά Μέγαρα, ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται σε σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους που θα σέβονται αφενός τον νομικό κόσμο και τους λειτουργούς του και αφετέρου τους πολίτες που προσφεύγουν σε αυτήν.

Παρά το γεγονός ότι αισθάνομαι δικαιωμένη διότι έχουμε δύο ολοκληρωμένες και έτοιμες προς υλοποίηση μελέτες παραμένω σε εγρήγορση προκειμένου να επιτευχθεί ο δίκαιος στόχος της ανέγερσης δύο δικαστικών μεγάρων: ενός στην Έδεσσα και ενός στα Γιαννιτσά».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*