Τζάκρη: Τα αθλητικά έργα εφόσον προετοιμάζονται σωστά κάποια στιγμή υλοποιούνται

tzakri athlitika

Προχωρά η κατασκευή των δύο αθλητικών έργων “συντήρηση και επισκευή του στίβου στο γήπεδο Σκύδρας και αντικατάσταση κουφωμάτων στο κλειστό γυμναστήριο” και το έργο προσθήκη στεγάστρου στις κερκίδες του γηπέδου της ΤΚ Μαυροβουνίου” συνολικού προυπολογισμού 619.758 ευρώ τα οποία παραδόθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα έτοιμα προς ένταξη.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, τόσο το έργο Α) “συντήρηση και επισκευή του στίβου του γηπέδου Σκύδρας καθώς και αντικατάσταση κουφωμάτων στο κλειστό γυμναστήριο” προϋπολογισμού 531.712 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) όσο και Β) το έργο «Προσθήκη στεγάστρου στις κερκίδες του Ποδοσφαιρικού Γηπέδου της Τοπικής Κοινότητας Μαυροβουνίου», προϋπολογισμού 88.044 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) επίσης.

Η διαδικασία για την ένταξη του έργου αυτού είχε ξεκινήσει κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση στον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, στο πλαίσιο της πρόσκλησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης IV της Πράξης: “Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων” που είχε ανοίξει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, των από 13-2-2019 αιτημάτων του Δήμου Σκύδρας καθώς και των τεχνικών και της οικονομικών μελετών που είχε εκπονήσει αυτός για τα δύο έργα προϋπολογισμού 531.713 ευρώ και 88,040 ευρώ αντίστοιχα, πλην όμως η ένταξή τους στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” δεν είχε προλάβει να ολοκληρωθεί λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, παρακολουθούσα στενά την εξέλιξη των δύο έργων και βρισκόμουν σε συνεχή επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία, συμμεριζόμενη την αναγκαιότητα των δύο έργων για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Σκύδρας, προχώρησε τελικά στην ένταξη τους στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, με την παραπάνω απόφαση.

Από την πρώτη στιγμή που ο Δήμος Σκύδρας έθεσε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την βελτίωση των υποδομών του δημοτικού σταδίου, του κλειστού γυμναστηρίου και του γηπέδου του Μαυροβουνίου ως βουλευτής Πέλλας κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να υλοποιηθούν αυτές οι υποδομές.

Δεν περιορίστηκα στην τυπική στήριξη των έργων, αλλά έδωσα κάθε αναγκαία μάχη σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το αποτέλεσμα δικαίωσε τις κοινές μας προσδοκίες, καθώς πριν τις εκλογές τα έργα ήταν έτοιμα προς ένταξη στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Μετά την κυβερνητική αλλαγή συνέχισα να παρακολουθώ στενά το ζήτημα και σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες πέτυχα τα έργα να διατηρηθούν στο προσκήνιο και να μην ”χαθούν”, όπως τόσα άλλα έργα ανά την Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ περιλαμβάνει οριστικά τα θετικά έργα στο Δήμο Σκύδρας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών διότι στην περίπτωση των συγκεκριμένων αθλητικών έργων του Δήμου Σκύδρας σεβάστηκε την αρχή της συνέχειας του Κράτους.”

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*