Τζάκρη: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

tzakri

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ΗΠΑΚατά την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψής μας στις ΗΠΑ, με τον Τομεάρχη Εξωτερικών George Katrougalos – Γιώργος Κατρούγκαλος, επισκεφθήκαμε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στην Νέα Υόρκη και συζητήσαμε, σε μια μακρά και φιλική συνάντηση, για τα θέματα της Ομογένειας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Αρχιεπισκοπή και η Ελληνοορθόδοξη Ομογενειακή Κοινότητα στην Αμερική.

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση ήταν τα μεγάλα ζητήματα του αμερικανικού Ελληνισμού και η ανάγκη διατήρησης, επικαιροποίησης και σύσφιξης των δεσμών του με την πατρίδα, ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής απέναντι στις προκλήσεις αυτές, αλλά και τις προκλήσεις της πανδημίας.

Σήμερα, συνεχίζουμε την επαφή μας με τους Ομογενειακούς φορείς και τα ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης στην Νέα Υόρκη, παραθέτοντας σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, καθώς είναι σημαντικό ο Ελληνισμός της Διασποράς να μάθει την αλήθεια για την κατάσταση στην Ελλάδα και να σπάσει το φράγμα της διαρκούς παραπληροφόρησης που δημιουργούν στην τηλεόραση και το διαδίκτυο πολλά ΜΜΕ. Αυτό αποτελεί θέμα κομβικής σημασίας ενόψει και της συμμετοχής των Ελλήνων του Εξωτερικού στις προσεχείς εθνικές εκλογές από τον τόπο της κατοικίας τους.

Μετά την συνέντευξη τύπου θα ακολουθήσουν επαφές με παράγοντες και επιχειρηματίες της Ομογένειας προκειμένου να ενημερωθούν για την προγραμματική πρόταση που έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Ελληνισμό της Διασποράς και τους νέους αναπτυξιακούς δεσμούς με την Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την μέγιστη ενεργοποίηση του Ελληνισμού της Διασποράς προκειμένου να δημιουργηθούν γέφυρες συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και να ενισχυθεί η προοπτική μιας προοδευτικής δημοκρατικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα πρέπει και θα φτάσει σε όλο τον Ελληνισμό της Αμερικής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει επαφές με αξιωματούχους του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και του Στέητ Ντηπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον, thinktanks, αλλά και τις ελληνοαμερικανικές κοινότητες που προσπαθούν να προωθούν καθημερινά τις ελληνικές θέσεις.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*