Τζάκρη: Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους για ιδιώτες, επαγγελματίες και αγρότες

Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους για ιδιώτες, επαγγελματίες και αγρότες με εγγυήσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167, επανεισαγωγή του προγράμματος «ΗΡΑΚΛΗΣ» και άλλες επείγουσες διατάξεις»,

H τροπολογία για την ασυλία των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ από την αστική τους ευθύνη δείχνει πως εύκολα μπορεί κάποιος την κυβέρνησή της ΝΔ να την χαρακτηρίσει και ως «κυβέρνηση της ασυλίας».

Η ΝΔ ιστορικά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην δεύτερη θητεία της και εμείς έχουμε χάσει τον λογαριασμό πόσες για ποιες ασυλίες έχει ψηφίσει μέχρι σήμερα.
Από την ασυλία των τραπεζιτών μέχρι την ασυλία των λοιμωξιολόγων της Επιτροπής Λοικοξιωλόγων.

Μη δείτε εγκληματική πράξη, έχετε μία φυσική ροπή να ψηφίσετε την ασυλία της.

Όσες δεν μπορείτε να τις κουκουλώσετε μιντιακά, ακουλουθείτε την «νόμιμη» σε εισαγωγικά οδό της ασυλίας, προκειμένου να μπορούν τα στελέχη σας να κάνουν τις «δουλίτσες» σας και καταλαβαίνετε τι εννοώ «δουλίτσες» εσείς ξέρετε καλά από αυτές, χωρίς να κινδυνεύουν από ποινικές και αστικές ευθύνες.

Τι είναι αυτό που ανακαλύψατε πάλι κ. Χατζηδάκη για τα στελέχη στο ΤΑΙΠΕΔ;

Τι είναι αυτό το κακό που ετοιμάζονται να κάνουν και ετοιμάζεστε να τους καλύψετε;

Ο νόμος 4649/2019 του «Ηρακλή» έδωσε εγγυήσεις 18 δις σε «αεριτζήδες» οι οποίοι ανέλαβαν δημοσία δαπάνη την διαχείριση των κόκκινων δανείων με μηδενικό ρίσκο και σίγουρο κέρδος.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να δημιουργηθεί μια ρηχή-ολιγοπωλιακή αγορά από 20 funds και 23 servicers, που επιβάλει τους κανόνες της.

Και ενώ θα έπρεπε έστω και καθυστερημένα με το παρόν νομοσχέδιο να μπουν κανόνες σε αυτή την αγορά, ωστόσο, δεν προβλέπεται καμία προστασία για την πρώτη κατοικία, καμία πρόβλεψη για τους δανειολήπτες σε ξένο νόμισμα, ενώ προβλέπει προστασία του φορέα αγοράς και επαναμίσθωσης εις βάρος του δανειολήπτη, με ένα εξωδικαστικό μηχανισμό που θα λειτουργήσει (ίσως) για πολύ λίγους ευάλωτους δανειολήπτες, κλπ.

Η ΝΔ συνεχίζει να προστατεύει τα funds και τους servicers που έχουν αγοράσει τα δάνεια «κοψοχρονιά» ενώ οι δανειολήπτες θα συνεχίσουν να παραμένουν απροστάτευτοι.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία έχει διατυπωθεί και δια στόματος του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη είναι «η διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους για ιδιώτες, επαγγελματίες και αγρότες με εγγυήσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*