Τζάκρη: Οριστικό όχι από τη Νέα Δημοκρατία για την ένταξη των επιλαχόντων στα σχέδια βελτίωσης

tzakri vouli

Οριστικό όχι από τη Νέα Δημοκρατία για την ένταξη των επιλαχόντων στα σχέδια βελτίωσης

Σε Απάντηση της Ερώτησης που καταθέσαμε 39 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα «Αύξηση του προϋπολογισμού για τα Σχέδια Βελτίωσης και ένταξη των επιλαχόντων», ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι δεν προβλέπεται αύξηση του προϋπολογισμού για την ένταξη τους.

Ειδικότερα ανέφερε ότι έχει δεσμευτεί το σύνολο των πόρων του ΠΑΑ για το εν λόγω μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης και δεν υπάρχουν επιπλέον διαθέσιµοι πόροι στο πλαίσιο της περιόδου 2014-20 και της ίδιας προκήρυξης. Επίσης ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «τα όποια δημοσιονομικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα περιορισμένα και υπό αυστηρή διαχείριση λαμβανομένης υπόψη και της επιτακτικής ανάγκης λήψης άµεσων µέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-1».

Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που το 2019 κατάφερε να αυξήσει τον προϋπολογισμό από 316 εκ € σε 600 εκ €, η νυν πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρνήθηκε στην παρούσα δύσκολη συγκυρία να εντάξει τους επιλαχόντες του μέτρου και αρκέστηκε σε γενικόλογες υποσχέσεις ότι «στην παρούσα περίοδο εξετάζεται η έκδοση νέας πρόσκλησης του μέτρου σε βάρος πόρων που έχουν προκύψει από το Ταµείο Ανάκαµψης σε συνδυασμό με την διετή παράταση του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*