Τζάκρη: Καταστράφηκε η μονοκαλλιέργεια του κερασιού στο μεγαλύτερο μέρος του αγροκτήματος στα Βρυττά από έντονη χαλαζόπτωση

tzakri vryta

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα 24 Μαΐου 2019 τα Βρυττά, τα οποία επλήγησαν χθες από έντονη χαλαζόπτωση που κατέστρεψε ολοσχερώς την παραγωγή του κερασιού, που αποτελεί μονοκαλλιέργεια στην περιοχή.

Όπως διαπίστωσε η βουλευτής κατά την επίσκεψή της, η χαλαζόπτωση ήταν τόσο σφοδρή και έντονη που σχημάτισε στρώμα πάγου εντός των αγροτεμαχίων που παρέμεινε για ώρες εντός αυτών και κατέστρεψε ολοσχερώς την καλλιέργεια του κερασιού στις μεσοπρώιμες και όψιμες ποικιλίες στο μεγαλύτερο μέρος του αγροκτήματος (από τα βουνά προς την λίμνη), που ανέρχεται περί τα 4.000 στρέμματα συνολικά.

Η κ. Τζάκρη ήρθε από χθες σε επικοινωνία με την Προϊσταμένη του Καταστήματος του ΕΛΓΑ Βεροίας κ. Μαρία Παππά και ήδη σήμερα το πρωί κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποίησε προεπισκόπηση στην περιοχή για τη διαπίστωση των ποσοστών και της έκτασης της ζημίας.

Καλούνται οι παραγωγοί, οι καλλιέργειες των οποίων έχουν υποστεί ζημίες, να υποβάλουν δηλώσεις στην ήδη ανοιγείσα αναγγελία και -σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΛΓΑ- να αφήσουν «μάρτυρες» εντός των αγροτεμαχίων τους για τη διευκόλυνση των εξατομικευμένων εκτιμήσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα.-

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*