Τζάκρη: Καμία απάντηση από τον ΥΠΕΝ για τη «δήθεν» αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής

tzakri
Καμία απάντηση από τον ΥΠΕΝ για τη «δήθεν» αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής που απλά την κρύβει ενσωματώνοντάς την στην κυμαινόμενη τιμή που θα αλλάζει κάθε μήνα
Σήμερα, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού ΔΔ-214 για την ανάδειξη αναδόχων σε 37 εργολαβίες κατασκευής και συντήρησης έργων δικτύων διανομής ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την Ελλάδα, αναφέρθηκα αρχικά στο δικαίωμα προαίρεσης που προβλέπεται στη Διακήρυξη του Διαγωνισμού, το οποίο εφόσον ασκηθεί, δύναται να ανέλθει σε περίπτωση αυξήσεως, κατ’ ανώτατο όριο στο 50% του προϋπολογισμού, ήτοι στο ποσό των 800 εκ€.
Δηλαδή ο αρχικός προϋπολογισμός των 1,6 δις να αυξηθεί σε 2,4 δις€.
Μια τέτοια εξέλιξη καθιστά τον διαγωνισμό προσχηματικό διότι αποκλείει άλλους αιτούντες που είχαν κατά τι μεγαλύτερη αρχική προσφορά και αποκλείστηκαν και επιπλέον οδηγεί σε πιθανή μεγάλη αύξηση τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.
Η ακραία ακρίβεια και αισχροκέρδεια στην ενέργεια καταληστεύει τα εισοδήματα των πολιτών!
Η ΡΑΕ πρόσφατα ανακάλυψε 67 εκ. € τα οποία έπρεπε να έχουν επιστραφεί στους καταναλωτές και τα οποία βέβαια δεν έχουν επιστραφεί και του Συνηγόρου του Καταναλωτή!
Η τάχα «αναστολή» της ρήτρας αναπροσαρμογής είναι ένα ψέμα.
Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην αγορά ενέργειας και δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και επιβολή της νομιμότητας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*