Τζάκρη: Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να καταλήξει και πάλι σε ευχολόγια και φραστικές καταδίκες των νέων παραβιάσεων από πλευράς Τουρκίας

tzakri kontra

Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να καταλήξει και πάλι σε ευχολόγια και φραστικές καταδίκες των νέων παραβιάσεων από πλευράς Τουρκίας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποτυγχάνει άλλη μια φορά να πάρει από τους Ευρωπαίους εταίρους μας κυρώσεις ή έστω κατάλογο κυρώσεων που θα εφαρμοστούν ως απάντηση στις νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Σε καμιά των περιπτώσεων δεν συνιστά εθνική επιτυχία να αναβάλλεται συνεχώς για το απώτερο μέλλον η πιθανότητα επιβολής κυρώσεων, όταν παρενοχλείται ακόμη και το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Είναι φανερό ότι στην παρούσα φάση η ΕΕ δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία.

Το τελεσίγραφο 7 ημερών είναι ουσιαστικά κενό περιεχομένου και περιπαίζει την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς ακριβώς στις 22 Οκτωβρίου λήγει η τουρκική NAVTEX για έρευνες που φτάνουν στα 6.5 ν.μ από το Καστελόριζο.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει το συντομότερο δυνατόν να επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα νότια και ανατολικά της Κρήτης και προοπτικά νοτίως της Κάσου, Καρπάθου, Ρόδου και του συγκροτήματος του Καστελόριζου, κλείνοντας πρώτα απ’ όλα τους κόλπους και τις γραμμές βάσης στις περιοχές αυτές, όπως επανέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*