Τζάκρη: Η πολύπαθη Πέλλα και οι πολίτες της βιώνουν με δραματικό τρόπο την εγκατάλειψη του Ε.Σ.Υ. από την κυβέρνηση

tzakri

Η σκληρή αλήθεια της Πέλλας, «χαστούκι» στην κυβερνητική ανεπάρκεια διαχείρισης της πανδημίας

Τα ψέματα τελείωσαν. Το αφήγημα Μητσοτάκη – Πλεύρη για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας καταρρέει. Η πολύπαθη Πέλλα και οι πολίτες της βιώνουν με δραματικό τρόπο την εγκατάλειψη του Ε.Σ.Υ. από την κυβέρνηση.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα!Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας των 139.680 κατοίκων:

Από την 1η Νοεμβρίου φέτος θρηνούμε τριάντα θανάτους εκτός ΜΕΘ στην Έδεσσα και υπάρχει λίστα αναμονής όχι πλέον για ΜΕΘ αλλά ακόμη και για παροχή οξυγόνου (high flow). Μόνο τον Νοέμβριο πέρυσι πέθαναν 110 συμπολίτες μας στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, εκ των οποίων οι 19 μέσα σε μια μέρα. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών θρηνούμε περισσότερους από 200 νεκρούς.

Τα νέα κρούσματα είναι άνω των χιλίων εβδομαδιαίως και περίπου ίσα των εμβολιασμών που ολοκληρώνονται. Βρίσκεται λοιπόν η Πέλλα στο φάσμα του «μη σώσουνε» κατά Γεωργιάδη.

Ο κ. Πλεύρης είχε εγκαίρως προειδοποιηθεί μέσα στη Βουλή για τη θανατηφόρο επίπτωση της «ασθενοσφαίρισης» βαριά πασχόντων, που προέκυψε από το κλείσιμο της ΜΕΘ Έδεσσας.

Το πινγκ πονγκ των μετακινούμενων υγειονομικών μεταξύ Έδεσσας – Γιαννιτσών συνεχίζεται.

Την ίδια ώρα που η πανδημία κυβερνητικής ανικανότητας καταδικάζει ζωές συνανθρώπων μας, το ΕΣΥ στερείται των υπηρεσιών 104 υγειονομικών (62 στα Γιαννιτσά και 42 στην Έδεσσα), παρότι οι ίδιοι δήλωσαν ότι επιθυμούν με καθημερινό έλεγχο και εθελοντικά ακόμη να προσφέρουν.

Με την Α’ δόση έχουν εμβολιαστεί 77.384 πολίτες (+349 χθες), ενώ τον εμβολιασμό τους έχουν ολοκληρώσει 71.578 (+166 χθες).• Οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι 51,1% κι επιπλέον 4,2% έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση και σε αυτούς προστίθενται ακόμη ένα ποσοστό κυρίως νέων, άνω του 1% ανά εβδομάδα.

Υπολείπεται με το 51%/55% που έχει η Πέλλα σχεδόν κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες του εθνικού μέσου όρου, που είναι 60,6%/63,9% και κατά 15 του ευρωπαϊκού μέσου όρου που είναι 65% / 70%.

Αν τα πράγματα δεν τροποποιηθούν κατά τα άλλα, η Πέλλα δεν θα φθάσει στο 75% συλλογικού τείχους ανοσίας πριν περάσουν 3 μήνες. Η θνητότητα θα συνεχίσει κι άλλο μιας και «η ουρά» του φαινομένου βραδυπορεί περίπου επί δίμηνο ακόμη. Τι θα γίνει λοιπόν μέχρι τον Απρίλιο; Αν τα πράγματα δεν τροποποιηθούν για την Πέλλα αυτό θα σημάνει, κατ΄ αναλογία, 18.000 κρούσματα ακόμη.

Όσο κι αν η παρουσία του εμβολίου, περιορίσει την παραγόμενη θνητότητα – νοσηρότητα, δεδομένης της εγκατάλειψης του ΕΣΥ στην περιοχή και της υφιστάμενης σχέσης απωλειών/κρουσμάτων, μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει την πρόβλεψη της απώλειας εκατοντάδων ακόμη συνανθρώπων μας, κυρίως άνω των 65 ετών, αλλά και νεότερων.

Όλοι γνωρίζουν άτομα νέα και υγιή, εντελώς ασυμπτωματικά και με πληθώρα αρνητικών τεστ που μαθαίνουν τα νέα της μόλυνσής τους από covid πολύ αργά κι αφού εν αγνοία τους και παρά την τήρηση των οδηγιών, μεταδίδουν. Το προφίλ αυτών των ατόμων μπορεί να προϊδεάζει για ελαφρά νόσησή τους, μέχρις αποδείξεως του εναντίου, ωστόσο κανείς δεν ξέρει το σε πόσους, ένας τέτοιος φορέας, το έχει ήδη διασπείρει μέχρις ότου το πληροφορηθεί κι ο ίδιος.

Η ενδοοικογενειακή διασπορά στην Πέλλα, ακόμη και σε οικογένειες με πλήρως εμβολιασμένα όλα τα μέλη τους, είναι ο κανόνας κι όχι κάποιο συνταρακτικό νέο. Το αν έχει κάποιος τέτοιος ασθενής συμβάλει άθελά του στη διαιώνιση της πανδημίας, αν και σχετικά ασφαλής ο ίδιος, το έχουν καταλάβει πια όλοι εκτός όσων οχυρώνονται πίσω από απλοϊκά συνθήματα του τύπου: «πανδημία ανεμβολίαστων».

Με αυτά τα δεδομένα στην Πέλλα, όποιος πλέον νομίζει ότι σαν κοινωνία αντέχουμε να βγούμε από αυτή την ιστορία με απώλειες και καταστροφές συγκρινόμενες συνολικά με εκείνες της περιόδου του εμφυλίου πολέμου, ας το πει καθαρά! Ας μας πει ότι η χώρα έχει υιοθετήσει δαρβινικού τύπου πολιτική κι ισχύει πλέον το «ο σώζων εαυτώ σωθήτω!»

Ως εδώ η ανοχή κ. Μητσοτάκη. Οι πολιτικές σας επιλογές οδηγούν σε μαζική εξόντωση. Σταματήστε να παίζετε με τις ζωές των Ελλήνων.

Κλείστε τώρα τα σχολεία στις κόκκινες περιοχές.

Δώστε γενναία κίνητρα για υπηρετούντες υγειονομικούς προκειμένου να στελεχώσουν, μετακινούμενοι, τις κρίσιμες κλινικές στις βεβαρυμμένες περιοχές (π.χ. ΜΕΘ Έδεσσας) για το επόμενο τρίμηνο.

Προχωρήστε άμεσα στην επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.• Εντάξετε στην αντιμετώπιση της πανδημίας τις υπηρεσίες των ενόπλων δυνάμεων.

Προχωρήστε σε άμεση επιστροφή στην εργασία τους σε ειδικά πόστα των ευρισκομένων σε αναστολή υγειονομικών.

Οργανώστε, υπό κρατική εποπτεία, δίκτυο επισκέψεων ιδιωτών – γιατρών σε ασθενείς κατ’ οίκον.

Επιτάξτε το προσωπικό και τα οχήματα των επιχειρήσεων ιδιωτικών ασθενοφόρων στις βεβαρυμμένες περιοχές και εντάξτε τους υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του ΕΚΑΒ.

Κάντε δωρεάν testing σε όλο τον πληθυσμό, χωρίς τιμωρητικές διακρίσεις.• Καθιερώστε την τηλεργασία για τους ευάλωτους εργαζομένους.

Προχωρήστε στην ενίσχυση των μέσων μεταφοράς με επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων και συμμετοχή των διαθέσιμων κρατικών οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

Αν δεν κάνετε τίποτα από τα παραπάνω, πλέον κύριε Πρωθυπουργέ, εφόσον κυβερνάτε επιτελικά και το περηφανεύεστε, είστε και προσωπικά υπεύθυνος για κάθε θύμα της πολιτικής σας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*