Τζάκρη: Η κυβέρνηση «τα έχει χαμένα»

tzakri pella vouli

Όπως λέμε και στον χωριό μου, too little to late. Ένα μέτρο πρόληψης όπως είναι το λοκντάουν, που είναι ένα μέτρο αποτροπής της διασποράς με κριτήριο αυτούς που εισήχθησαν ήδη στα νοσοκομεία και διασωληνώθηκαν και την πίεση που ασκούν στο σύστημα υγείας, έχεις χάσει ήδη τον έλεγχο και μαθαίνεις τα νέα με ένα μήνα καθυστέρηση.

Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα τόσο καιρό σε κανένα επίπεδο:

1️⃣ Δεν βελτίωσε την κατάσταση ούτε στα Νοσοκομεία, ούτε στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

2️⃣ Δεν μείωσε τις εστίες υπερμετάδοσης, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εργοστάσια και εργασιακοί χώροι συνεχίζουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

3️⃣ Δεν υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση. κάτι που το λένε και οι ίδιοι οι λοιμωξιολόγοι. Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στα λιγότερα τεστ. Θα έπρεπε να υπάρχει σταθμισμένο δείγμα με στάνταρ παρακολούθηση για να προειδοποιεί εγκαίρως αν υπάρχει πρόβλημα στον πληθυσμό ώστε να μπορούν να ληφθούν νωρίς κάποια μέτρα.

Το αποτέλεσμα είναι να επαναλαμβάνεται στην Αθήνα η πολύ κακή εμπειρία της Θεσσαλονίκης. Όπως του Αγίου Δημητρίου, τέλος Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, ο έλεγχος είχε ήδη χαθεί όπως φάνηκε από τις εξελίξεις και η κυβέρνηση «ηγρόν αγόραζε».

Το ίδιο συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Αθήνα. Μήπως είναι του Αγίου Δημητρίου της Αθήνας, τώρα που μιλάμε;Όταν «πάρουν φωτιά» τα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα, πρώτον η φωτιά αργεί πάρα πολύ να σβήσει και δεύτερον η ζημιά για την οικονομία είναι ανυπολόγιστη.

Ακόμη και το μόνο προληπτικό μέτρο που ξέρει να ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση δηλαδή το αντιπαθητικό λοκντάουν, το κάνει πάρα πολύ αργά και όταν ήδη τα πράγματα έχουν πάρει ήδη τον δρόμο τους.

Η υπεραισιοδοξία που καλλιεργείται από τον κύριο Μητσοτάκη για δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα σε 2-3 μήνες είναι απατηλή. Με τους ρυθμούς που πάνε οι εμβολιασμοί και οι μεταλλάξεις είναι ανοησία να πιστεύει κανείς ότι τον Ιούνιο θα έχουμε συλλογική ανοσία.

Τα συλλαλητήρια δεν τα προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα προκάλεσε η κυβέρνηση με την πολιτική της που πάει να περάσει εν μέσω λόκντάουν τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*