Τζάκρη: Η κυβέρνηση νομοθετεί το ξέπλυμα του βρώμικου πολιτικού χρήματος

Η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου των υποκλοπών κλονίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τα θεμέλια του Κράτους Δικαίου
Τοποθέτηση της Θεοδώρας Τζάκρη στην ολομέλεια της Βουλής για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης
Είμαστε μάρτυρες της πλήρους εργαλειοποίησης της ελληνικής δικαιοσύνης, με την απόφαση αρχειοθέτησης, από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του σκανδάλου των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του μισού Υπουργικού Συμβουλίου, στελεχών της Αντιπολίτευσης, ακόμη και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων και των αρχηγών των κομμάτων.
Αποφάσεις σαν και αυτή, κλονίζουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα καθώς και τα θεμέλια του Κράτους Δικαίου, τα οποία συστηματικά αποδομεί ο «ωτακουστής» πρωθυπουργός τα τελευταία πέντε χρόνια.
Αντί λοιπόν ο κ. Βορίδης να εγκαλεί προσχηματικά την Αξιωματική Αντιπολίτευση κότι βιάστηκε να τοποθετηθεί επί του σκανδάλου των υποκλοπών, θα έπρεπε ο ίδιος να έχει ζητήσει μέσω του κ. Φλωρίδηνα έρθει στη Βουλή στα χέρια τουλάχιστον των αρχηγών των κομμάτων, ιδίως δε του κ. Ανδρουλάκη που είναι και άμεσα θιγόμενος από το σκάνδαλο αυτό,το εκ 300 σελίδων πόρισμα του Αντιεισαγγελέα κ. Ζήση και η διάταξη της κ. Εισαγγελέως, κάτι που δεν έγινε προφανώς για να μην διαπιστωθεί ότι οι δύο ανώτατοι Εισαγγελείς δεν έχουν αιτιολογημένη νομική κρίση και απλώς συγκάλυψαν το σκάνδαλο.
Όσον αφορά στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολυνομοσχέδιο με πολλά γενικά ζητήματα, το κυρίως θέμα του είναι η τροποποίηση των διατάξεων περί «πόθεν έσχες» που στην ουσία νομοθετεί το ξέπλυμα του βρώμικου πολιτικού χρήματος.
Αφορά στη διαγραφή των αρχείων πόθεν έσχες μετά από 5 χρόνια, όταν στην Ελλάδα η μέση δικαστική διαδικασία για τέτοιου είδους θέματα αγγίζει την δεκαετία που σημαίνει ότι de facto e de jure αφαιρείται από την δικαιοσύνη η πρόσβαση στο αποδεικτικό υλικό κακουργηματικών πράξεων.
Επιπλέον ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι, από την στιγμή που θα ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, αυτοί που τον κυβερνούν, αυτοί που νομοθετούν, αυτοί που διοικούν απαλλάσσονται από το επίπεδο του δημοτικού συμβούλου μέχρι τον Πρωθυπουργό κι από το επίπεδο του μετακλητού υπαλλήλου μέχρι και τον Γενικό Γραμματέα από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες αμέσως μόλις απωλέσουν την ιδιότητα, υπό την οποία ενδεχομένως τέλεσαν αδικήματα αναφορικά με το πόθεν έσχες.
Επιπλέον, η δυνατότητα που δίνεται οποιοσδήποτε υπόχρεος σε δήλωση πόθεν έσχες να μαζεύει στον λογαριασμό του ή σε λογαριασμό των συγγενών του όσα μετρητά θέλει, να κάνει ανάληψη των μετρητών αυτών στις 31-12-2024 το πρωί και να τα επανακαταθέτει στις αρχές του Ιανουαρίου και να μην είναι υπόχρεος να τα δηλώσει μόλις απωλέσει την ιδιότητα του υποχρέου προσώπου για υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες, είναι ο ορισμός της νομιμοποίησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να φέρει ένα νομοσχέδιο που θα καταργεί ολοκληρωτικά τις απευθείας αναθέσεις, πλην των υποθέσεων που αφορούν σε φυσικές καταστροφές που δημιουργούν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (και εδώ με τους αναγκαίους περιορισμούς), η κυβέρνηση δίνει το σύνθημα γενικής ασυλίας σε όλους τους αιρετούς της χώρας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*