Τζάκρη: Η κυβέρνηση «κατέρριψε» το Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας

tzakri panagitsa

Σταμάτησε η χρηματοδότηση της κατασκευής του αεροδιαδρόμου στο Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας

Ενημερώθηκα από τον Δήμο Έδεσσας ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης έπαυσε τη χρηματοδότηση της κατασκευής του αεροδιαδρόμου στο Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

​Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό, αρχικού προϋπολογισμού 840.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε στις 30-10-2018 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μετά από σθεναρή διεκδίκηση εκ μέρους μου και συνεχείς επαφές και συσκέψεις με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τον τότε Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη, βρίσκονταν στη φάση της κατασκευής και θα λειτουργούσε εντός του 2020.

​Ενώ πληρώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ο πρώτος λογαριασμός που είχε αποστείλει η ανάδοχος εταιρεία μέσω του Δήμου Έδεσσας, δεν έγινε το ίδιο με τον δεύτερο και τον τρίτο λογαριασμό, ύψους 63.000 και 113.000 ευρώ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο Δήμος Έδεσσας να αναγκαστεί να διακόψει την εργολαβία.

Όταν ο Δήμος απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για να ζητήσει εξηγήσεις το Υπουργείο απάντησε ότι «δεν έχουν αποσταλεί τα χρήματα από το Υπουργείο Ανάπτυξης».

​Το Υπουργείο Ανάπτυξης μας επεφύλαξε άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη, αυτή “της ανώμαλης προσγείωσης” του εκτελούμενου έργου της κατασκευής του αεροδιαδρόμου στο Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας.
Η κυβέρνηση των μεγάλων υποσχέσεων και των ανύπαρκτων έργων επέφερε ένα ακόμη πλήγμα στην τουριστική ανάπτυξη της Πέλλας.

Η αθλιότητα της πράξης αυτής έγκειται στο ότι δεν ανέτρεψε έναν απλό σχεδιασμό αλλά έπαυσε τη χρηματοδότηση της ήδη εγκατεστημένης εργολαβίας, η οποία θα επέτρεπε από εφέτος την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος και θα αναδείκνυε την Πέλλα σε διεθνή προορισμό ανεμοπτέρων.

Ως η βουλευτής που το διεκδίκησε και το πέτυχε, ενημέρωσα το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν πρόκειται να καταθέσω τα όπλα. Ο κ. Γεωργιάδης θα αντιληφθεί ακριβώς τι εννοώ εντός του Κοινοβουλίου, όπου σήμερα κιόλας φέρνω το θέμα αυτό με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*