Τζάκρη: Η χώρα μας μέσα στην εβδομάδα θα καταγράψει 10.000 νεκρούς από covid

tzakri_3

Η χώρα μας μέσα στην εβδομάδα θα καταγράψει 10.000 νεκρούς από covid και άγνωστο αριθμό θυμάτων από την υπόλοιπη νοσηρότητα.

Όλος ο κόσμος που είναι στοιχειωδώς αντικειμενικός αντιλαμβάνεται ότι το τεράστιο οικονομικό κόστος που καταβλήθηκε στην ιδιωτική οικονομία λόγω των συνεχόμενων lockdown και γενικά λόγω της εφαρμογής της πλέον περιοριστικής πολιτικής σε όλη την Ευρώπη δεν δικαιώθηκε. Το lockdown το μόνο που μπορεί είναι να σου δώσει είναι χρόνο για να προετοιμαστείς.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά δεν διόρθωσε και τίποτα. Αντίθετα έβαλε τον Χαρδαλιά και τον Χρυσοχοίδη να κυνηγούν τους πολίτες. Και περίμενε ότι σφίγγοντας παραπάνω το lockdown, το πρόβλημα θα λυθεί από μόνο του. Τζάμπα. Χωρίς προσλήψεις, χωρίς έξοδα. Δηλαδή νεοφιλελεύθερα.

Η συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι καφενειακού τύπου, γιατί ακριβώς στερούμαστε τα στοιχεία που θα μας παρείχε η επιδημιολογική επιτήρηση.
Έτσι, οι γιατροί τείνουν να είναι συντηρητικότεροι και επιφυλακτικοί σε οποιοδήποτε άνοιγμα (αφού δεν υπάρχουν στοιχεία που να τους δίνουν την βεβαιότητα ότι το άνοιγμα της μίας ή της άλλης δραστηριότητας μπορεί να γίνει σχετικά ακίνδυνα) και οι πολιτικοί λόγω των δημοσκοπήσεων, της αληθινής πίεσης των ανθρώπων της αγοράς, της αγανάκτησης της κοινωνίας, της οποίας οι πολιτικοί γίνονται κοινωνός, θα ρέπουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το ζήτημα είναι όμως ότι η άποψη του ενός ή του άλλου θα στηρίζεται μόνο σε εικασίες.
Η χαρακτηριστική εκδήλωση αυτού του πράγματος που μόλις περιέγραψα, συνοψίζεται στην φράση «οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες», που έχει γίνει ανέκδοτο.

Ο κ. Μητσοτάκης όπως ομολόγησε και ο ίδιος στο Διάγγελμα του, προέβη σε προαναγγελίες για να εκτονώσει την αγανάκτηση που έχει προκληθεί στους πολίτες εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων μέτρων της κυβέρνησης και της απώλειας της αξιοπιστίας της, που τους οδηγεί σε μη συμμόρφωση.

Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και μας ανακοινώνει αυτό που έχει ήδη συμβεί και η ίδια θα έπρεπε να έχει κάνει νωρίτερα και με πιο συντεταγμένο τρόπο.

Η συζήτηση για τον τουρισμό, είναι περί όνου σκιάς. Είναι πάρα πολύ πιθανόν, εάν δεν βελτιωθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία, να ανοίξουμε μόνοι μας και να παραμείνουμε μόνοι μας. Στο μεταξύ ο κύριος Θεοχάρης βρίσκεται σε έναν δικό του κόσμο, φανταστικό.
Έκλεισαν την εστίαση με 500 κρούσματα. και την ανοίγουν με 3.500 κρούσματα, 840 διασωληνωμένους και 100 θανάτους την ημέρα. Αν δεν είναι αυτή ομολογία πολιτικής αποτυχίας τότε τι είναι;

Η εστίαση έπρεπε να έχει ανοίξει συντεταγμένα και νωρίτερα για να αποφευχθεί όχι μόνο ο συνωστισμός στα πάρκα και τα πάρτυ στις πλατείες, αλλά και ο συνωστισμός στα σπίτια όπου οι οικογένειες συναντούσαν η μία την άλλη στις αυλές και στα σαλόνια τους.

Για αυτό ζητήσαμε να ανοίξει άμεσα κι όχι να ανοίξει μετά το ΠΑΣΧΑ που λέει η κυβέρνηση.

https://www.facebook.com/TheodoraTzakri/videos/1123698834764917

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*