Τζάκρη: Ερώτηση στη Βουλή για την αποψίλωση του καταστήματος των ΕΛΤΑ Αριδαίας

tzakri elta

Ερώτηση στη Βουλή για την αποψίλωση του καταστήματος των ΕΛΤΑ Αριδαίας και την εξυπηρέτηση ολόκληρης της περιοχής από έναν και μόνο διανομέα

Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αριδαία πρέπει να ενισχυθεί με μόνιμο και έκτακτο προσωπικό διανομέων.

Πρέπει να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της Διοίκησης των ΕΛΤΑ που θέλουν ολόκληρη η πόλη της Αριδαίας να εξυπηρετείται από έναν και μόνο διανομέα.Αν γίνει δεκτή και η αίτηση εθελουσίας αποχώρησης του μοναδικού αγροτικού διανομέα, ολόκληρη η πόλη της Αριδαίας αλλά και τα χωριά του Δήμου Αλμωπίας που δεν καλύπτονται από τα τέσσερα Ταχυδρομικά Πρακτορεία του Λουτρακίου, της Αψάλου, της Κωνσταντίας και της Φούστανης, θα εξυπηρετούνται από έναν και μόνο διανομέα.

​Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια για την καθημερινότητα κυρίως των ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα αποψιλώνει κομβικής σημασίας υπηρεσίες για την περιοχή της Αλμωπίας, ενισχύοντας την εικόνα μαρασμού.​Η λειτουργία βιώσιμων αποκεντρωμένων υπηρεσιών έχει μεγάλη σημασία, για αυτό και έγινε μεγάλη προσπάθεια για την διατήρηση και ενίσχυσή τους, κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕρώτησηΠρος τον Υπουργό Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Ένας ταχυδρόμος για ολόκληρη την Αλμωπία. Ραγδαία υποβάθμιση των παρεχόμενων ταχυδρομικών υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Αλμωπίας»

Κύριε Υπουργέ,

Στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ της Αριδαίας, το οποίο εξυπηρετεί ολόκληρο του Δήμο της Αλμωπίας πλην των οικισμών που καλύπτονται από τα 4 Ταχυδρομικά Πρακτορεία του Λουτρακίου, της Αψάλου, της Κωνσταντίας και της Φούστανης, υπηρετούσαν μέχρι τις 31-12-2020 6 μόνιμοι υπάλληλοι εκ των οποίων 2 αστικοί διανομείς, 2 αγροτικοί διανομείς, 1 υπάλληλος θυρίδας και η προϊσταμένη.

Από 1-1-2021, μετά την συνταξιοδότηση ενός αστικού και ενός αγροτικού διανομέα, στο Κατάστημα των ΕΛΓΑ της Αριδαίας έχουν απομείνει 4 μόνιμοι υπάλληλοι, ήτοι 1 αστικός διανομέας για την πόλη της Αριδαίας, 1 αγροτικός διανομέας για τα υπόλοιπα χωριά του δήμου Αλμωπίας που δεν καλύπτονται από τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία, ο οποίος μάλιστα έχει υποβάλει αίτηση για την εθελουσία αποχώρηση , οι οποίες λήγουν αύριο 19-2-2021, η υπάλληλος θυρίδας και η προϊσταμένη.

Μάλιστα σύμφωνα με έγγραφο της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων η πόλη της Αριδαίας με πληθυσμό σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 6.500 κατοίκους θα εξυπηρετείται από έναν μόνο αστικό διανομέα, ενώ αν γίνει δεκτή η αίτηση εθελουσίας αποχώρησης και του μοναδικού αγροτικού διανομέα, αυτό σημαίνει ότι απομένει ένας διανομέας όχι μόνο για ολόκληρη την πόλη της Αριδαίας, αλλά και για τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Αλμωπίας που εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα ΕΛΤΑ της Αριδαίας δηλαδή πλην των χωριών που εξυπηρετούνται από τα 4 ταχυδρομικά πρακτορεία.

Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει «παγώσει» κάθε υπηρεσιακή μετακίνηση στα ΕΛΤΑ (μεταθέσεις, αποσπάσεις κλπ) καθώς και η πρόσληψη εκτάκτων συνεπάγεται την υποβάθμιση των παρεχόμενων προς του κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας ταχυδρομικών υπηρεσιών του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Αριδαίας.

Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια για την καθημερινότητα κυρίως των ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα αποψιλώνει κομβικής σημασίας υπηρεσίες όπως είναι τα ΕΛΤΑ της Αριδαίας δηλαδή το σημείο αναφοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών ολόκληρου του ακριτικού δήμου Αλμωπίας, ενισχύοντας την εικόνα μαρασμού, για την διατήρηση και ενίσχυση των οποίων κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια.

Κρίνεται έτσι αναγκαία η ενίσχυση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Αριδαίας με έκτακτο και μόνιμο προσωπικό διανομέων. καθώς και η επανεξέταση της απόφασης της Διοίκησης ότι ολόκληρη η πόλη της Αριδαίας θα εξυπηρετείται από έναν και μόνο αστικό διανομέα.

Για τους λόγους αυτούς

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

1) Προτίθεσθε να προβείτε στην πρόσληψη μόνιμου και έκτακτου προσωπικού διανομέων στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Αριδαίας για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του ακριτικού δήμου Αλμωπίας;

2) Προτίθεσθε να επανεξετάσετε την απόφαση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σύμφωνα με την οποία, για την εξυπηρέτηση ολόκληρης της πόλης της Αριδαίας αρκεί ένας και μόνο αστικός διανομέας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής;

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*