Τζάκρη: Εγκληματική η αποδυνάμωση των νοσοκομείων της Πέλλας εν μέσω πανδημίας – Η κυβέρνηση αφήνει την Έδεσσα χωρίς ΜΕΘ

tzakri vouli

Εγκληματική η αποδυνάμωση των νοσοκομείων της Πέλλας εν μέσω πανδημίας – Η κυβέρνηση αφήνει την Έδεσσα χωρίς ΜΕΘ

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου για τα νοσοκομεία της Πέλλας στη Βουλή

Με το επικείμενο κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Έδεσσας και τη δρομολογημένη συγχώνευση των παθολογικών και γυναικο/μαιευτικών κλινικών των δύο Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών η κυβέρνηση εγκληματεί κατά της Πέλλας και των πολιτών της.

Αυτή η απόφαση,που όπως απέδειξε και η στάση του Υπουργού στην Βουλή, ελήφθη «ελαφρά την καρδία», ενδέχεται να έχει θανατηφόρες επιπτώσεις.Αν και πολύ έγκαιρα είχα επισημάνει με αναφορές, δηλώσεις και συναντήσεις με φορείς την ήδη δρομολογημένη εξέλιξη, συνάντησα την παγερή αδιαφορία τόσο των τοπικών όσο και των κεντρικών υγειονομικών αρχών.

Πρόκειται για μια γενικότερη πολιτική επιλογή εξάρθρωσης του ΕΣΥ. Η πολιτική των πολλαπλών «ακροτηριασμών» έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τις αρχές Ιουλίου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι επιλέγεται μια ευπαθής και παραμεθόριος περιοχή η Πέλλα και μάλιστα στην χρονική συγκυρία της κορύφωσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης δεν είπε απολύτως τίποτα για την αδιαμφισβήτητη υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Έδεσσας. Ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι προκειμένου να επιτευχθούν «οικονομίες κλίμακας» κάποιες περιοχές θα αποστερηθούν κρίσιμες υπηρεσίες.

Μετά από αυτή την παραδοχή, άραγε, τι πρέπει να περιμένουν οι πολίτες της Πέλλας; Μήπως σύμφωνα με το σχέδιο του κυρίου Μητσοτάκη θα πρέπει να περιμένουν ότι θα κλείνει όποια μονάδα έχει προβλήματα;Παράλληλα ο κ. Πλεύρης επέδειξε καταφανή άγνοια για τα επιδημιολογικά δεδομένα της Μακεδονίας. Βρήκε λίγους τους 75 και 60 υγειονομικούς που τελούν σε αναστολή στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας αντίστοιχα και θεώρησε ότι δεν είναι κρίσιμο το πλήγμα για τις υγειονομικές υποδομές της Πέλλας.

Είναι προφανές ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο απαξίωσης και σφράγισης των δημοσίων νοσοκομείων, αφού η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τα θεωρεί περιττά.

Αντί να αφήνει την Πέλλα εντελώς ακάλυπτη, η κυβέρνηση υποχρεούται να δώσει κίνητρα σε νέους γιατρούς να εργαστούν στα νοσοκομεία μας και να επαναφέρει άμεσα όσους βρίσκονται σε αναστολή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*