Τσίπρας: Ψεύτης και απατεώνας ο πρωθυπουργός για τις ΜΕΘ

tsipras meth

“Να τον πω ψεύτη; Να τον πω πολιτικό απατεώνα; Τα λόγια χάνουν το νόημα τους”. Με αυτή την οργισμένη ανάρτηση στα social media ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για την πολύ μεγάλη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, επικαλούμενος την απάντηση περί του αντιθέτου που του είχε δώσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή πριν από δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “δεν έχω ενδείξεις ότι η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη από όσο εντός ΜΕΘ”. Σήμερα όμως προκύπτει ότι η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα είχε γνωστοποιηθεί “στο ανώτατο επίπεδο”, δηλαδή στο Μαξίμου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε το αδιανόητο στη Βουλή, ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήδη από το Μάιο έχει στα χέρια του μελέτη από τους κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα, που δείχνει πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν θνητότητα 87% και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο είπε χυδαία ψέματα για να αποποιηθεί των ευθυνών του για τις χιλιάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί. Όχι μόνο απαξιώνει συνειδητά την επιστήμη και την κοινή λογική για το πολιτικό του όφελος. Αλλά, αν και τον προειδοποιούσαν από το Μάιο οι επιστήμονες πως το ΕΣΥ δεν θα αντέξει και θα πεθαίνουν άνθρωποι, δεν έκανε και συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να το ενισχύσει. Με αποκορύφωμα τον Προϋπολογισμό που με 130 νεκρούς μόλις χθες και 1.318 μόνο μέσα σε 12 μέρες στο Δεκέμβριο, θεωρεί λήξασα την πανδημία και κόβει 820 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες Υγείας, ενώ αρνείται ακόμα και τώρα την επίταξη ιδιωτικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο ψεύτης. Είναι και εγκληματικά αδιάφορος για χιλιάδες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*