Τσαβούσογλου: Στέλνουμε και δεύτερο γεωτρύπανο

tsavousoglou tourkia aoz

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα στέλνει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις χωρίς να προσδιορίσει που.

ΟΤσαβούσογλου στις δηλώσεις του χαρακτήρισε μπλόφα ή ρητορική τα διεθνή εντάλματα σύλληψης του προσωπικού του Πορθητή, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν τα παίρνει στα σοβαρά.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι “για την Τουρκία δεν έχει ισχύ η ΑΟΖ που κήρυξε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου”, όπως είπε.

Με θράσος υποστήριξε ότι “εμείς κινούμαστε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και μέχρι σήμερα παρακαλέσαμε τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ να λύσουν αυτό το πρόβλημα”.

Το επόμενο διάστημα θα στείλουμε και το άλλο μας γεωτρύπανο στην περιοχή  και θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Πλέον η περίοδος των σεισμικών ερευνών τελείωσε. Στέλνουμε και το δεύτερο μας γεωτρύπανο στην περιοχή”, ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Μήπως πέριξ του Καστελόριζου; Αυτό είναι το σενάριο που συζητείται εδώ και μέρες στο ΥΠΕΘΑ. Σ΄ αυτή τη περίπτωση η Αθήνα δεν έχει κανένα περιθώριο να προσπεράσει το γεγονός. Πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιδράσει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*