Τσαπανίδου: Η ΝΔ αφήνει από σήμερα χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς περίθαλψη

«Από σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, με οφειλές στον ΕΦΚΑ, δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε ενημερότητα, ούτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» αναφέρει σε δήλωσή της εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μένουν από σήμερα (01/06) χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες που δεν πλήρωσαν ή ρύθμισαν τα χρέη τους μέχρι τις 31 Μαΐου, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, να ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της, «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να δοθεί λύση, με ρύθμιση των χρεών, κούρεμα της βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής και έχει δεσμευτεί σε αυτό στο πρόγραμμά του».

Ωστόσο, κατά την κ. Τσαπανίδου, η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε «και οφείλει τώρα, να εξηγήσει τους λόγους, στους χιλιάδες ανθρώπους που επιμένει να τους ζητά να αποπληρώσουν 722 ευρώ, την ώρα που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους».

Η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου

«Η κυβέρνηση αφήνει από σήμερα χιλιάδες Ελεύθερους Επαγγελματίες χωρίς ενημερότητα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, με οφειλές στον ΕΦΚΑ, δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε ενημερότητα, ούτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πάρα μόνο καλύπτονται από τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφαλίστων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να δοθεί λύση, με ρύθμιση των χρεών, κούρεμα της βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής και έχει δεσμευτεί σε αυτό στο πρόγραμμά του.

Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε. Και οφείλει τώρα, να εξηγήσει τους λόγους, στους χιλιάδες ανθρώπους που επιμένει να τους ζητά να αποπληρώσουν 722 ευρώ την ώρα που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*