Το… SMS του ΠΑΟΚ στη ΝΔ

Σε αυτές, είναι η μοναδική φορά που τοποθετείται ο Μάκης Γκαγκάτσης. Ό,τι πιο κοντινό σε στέλεχος υπάρχει αντί του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος δεν θέλει να τοποθετείται γιατί έχει να διαχειριστεί πολύ πιο σύνθετες καταστάσεις και στην Ελλάδα και στη Ρωσία.

Όταν μιλάει ο Γκαγκάτσης όμως, είναι σαφές πως περνάει το μήνυμα που πιστεύει όλος ο οργανισμός. Και αυτό σήμερα ήταν ξεκάθαρο με αφορμή τα όσα έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης για να μη διεξαχθεί ποτέ ο τελικός.

Πέρασαν τόσες ώρες και τα όσα είπε ο Γκαγκάτσης δεν έχουν διαψευστεί. Θα μου πεις, εδώ έχουν γραφτεί όργια για τον Αυγενάκη και δεν έχει αντιδράσει ποτέ. Και τι να πει; Έλα ντε…

Η φράση του Γκαγκάτση ήταν έξυπνη και πέρασε ξεκάθαρο μήνυμα. «Για το Κύπελλο, κάναμε μεγάλη προσπάθεια να γίνει με κόσμο. Δεν θέλαμε να παίξουμε στην Αθήνα. Ο υφυπουργός αθλητισμού, που εύχομαι να μην είναι σε αυτή τη θέση μετά τις 21 Μαΐου, έκανε ό,τι μπορούσε για να μην γίνει ο τελικός» είπε.

Αν λοιπόν είσαι λίγο ξύπνιος, καταλαβαίνεις πως ο Γκαγκάτσης πρώτον δεν έχει τις διαβεβαιώσεις πως ο Αυγενάκης δεν θα συνεχίσει το θεάρεστο έργο του αν παραμείνει η ΝΔ στη κυβέρνηση και δεύτερον, πως ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να εξασφαλίσει το γεγονός αυτό στο 100%. Δηλαδή θα ήθελε άλλη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν θα ήθελε με τίποτα αυτοδύναμη ΝΔ.

Το μήνυμα προφανώς και έχει αποδέκτες τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αν και προσωπικά δεν πιστεύω πως ο μοναδικός λόγος είναι ο Αυγενάκης για να μην ψηφίσω ΝΔ, για έναν οπαδό της ομάδας μετράει ιδιαίτερα το πώς συμπεριφέρθηκε μία κυβέρνηση στην ομάδα του. Ειδικά όταν μιλάμε για μία συμπεριφορά που κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι η χυδαιότερη της ιστορίας από κυβέρνηση σε έναν σύλλογο και τον ιδιοκτήτη μίας ΠΑΕ.

Βέβαια ο κόσμος ψηφίζει συναισθηματικά και δεν θα έπρεπε. Με ρωτάνε αρκετοί «και τι να ψηφίσουμε ρε Σταύρο»; Εγώ δεν θα πω σε κανέναν τι να ψηφίσει. Και εγώ ο ίδιος σκέφτομαι στρατηγικά τη δεδομένη χρονική στιγμή γιατί βάλλεται η ομάδα μου και όχι μόνο. Τι πραγματικά με συμφέρει; Τι επιλογές έχω;

Για να κάνω ζημιά σε αυτόν που μου έκανε ζημιά ψηφίζω τον δεύτερο ελπίζοντας να γίνει πρώτος ή να καταγράψει την ελάχιστη διαφορά από τον πρώτο. Έχω την επιλογή να ψηφίσω και τον τρίτο για να αποκτήσει δύναμη στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και να μη ζήσουμε τα καθεστωτικά όργια της τρέχουσας τετραετίας.

Δεν εξετάζω ποιος είναι δεύτερος, ποιος είναι τρίτος, αρκεί να μη μιλάμε για ένα φασιστικό έκτρωμα που δεν θα ψηφιζόταν ποτέ από την πλευρά μου και ελπίζω από τους αναγνώστες μου.

Εκτιμώ πως αν μπορούσε ο Γκαγκάτσης σήμερα, αυτό θα έλεγε αν και ο ρόλος του δεν είναι ο συγκεκριμένος. Και εννοείται, πως δεν μπορείς να βάλεις εύκολα τον ΠΑΟΚτσή σε καλούπι. Θυμάμαι την στήριξη του Ιβάν στον Γιώργο Ορφανό για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη στιγμή που συνέβαινε αυτό οι οπαδοί της ομάδας έβγαλαν ανακοίνωση εναντίον του για το ιδιώνυμο.

Νομίζω πως στον ΠΑΟΚ όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να συμβεί. Δεν ανήκω στους γραφικούς που λένε πως μπορεί ο ΠΑΟΚ να ρίξει μία κυβέρνηση, αλλά η στόχευση δεν είναι αυτή. Πρέπει απλά να καταγραφούν σοβαρές ζημίες στον γεωγραφικό χώρο που φιλοξενείται η μάζα των οπαδών της ομάδας.

Για τον ΠΑΟΚ, είναι σημαντικό ο οπαδός του να σηκωθεί από τον καναπέ και να πάει να ψηφίσει. Η αποχή είναι αυτή που μπορεί να εκτοξεύσει τα νούμερα της ΝΔ και τότε, φανταστείτε τι τέσσερα χρόνια θα ακολουθήσουν. Όχι γήπεδο, ούτε ιππόδρομο δεν θα δούμε.

Αν είχαν δείξει ένα μικρό ίχνος μεταμέλειας, ίσως και να μην έγραφα αυτό το κείμενο σήμερα. Αλλά συνεχίζουν να κάνουν πολιτική λέγοντας πως παραδίδεται ένα μετρό που ουδέποτε θα παραδοθεί τη στιγμή που λένε, που μιλάνε για ανάπτυξη σε μία περιοχή που έχει ποτίσει η μιζέρια και δεν κινείται ευρώ, που χτυπάνε ανελέητα τον ΠΑΟΚ, τον οργανισμό που κινεί σε μέγιστο βαθμό μία οικονομία βασισμένη καθαρά στην εστίαση.

Και για να μη κοροϊδευόμαστε. Δεν υπάρχει Αυγενάκης. Υπάρχει Μητσοτάκης που ανέχεται τις συμπεριφορές του Κρητικού σταρ, ζυγίζοντας προφανώς πως έχει περισσότερα να χάσει αν τον αδειάσει, από αυτά που θα κερδίσει.

Και αφού επέλεξε να μας χάσει, ας μας χάσει…

ΥΓ. Το άρθρο μου γράφτηκε πριν την ανακοίνωση των Συνδέσμων, για την οποία μάλιστα δεν είχα ιδέα πως θα βγει. Είναι μία εξαιρετική μεταφορά κλίματος για τα όσα βίωσε ο σύλλογος και οι άνθρωποί του μία τετραετία. Η συσπείρωση είναι το άλφα και το ωμέγα όταν βάλλεσαι σε τέτοια επίπεδα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*