Το εκλογικό σενάριο του Σεπτεμβρίου – Ποιοι εισηγούνται κάλπες το φθινόπωρο

pella kalpi

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επιμένει (και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, ακόμη κι αν πίστευε κάτι διαφορετικό) στην εξάντληση της τετραετίας, η αλήθεια είναι ότι πλέον η συζήτηση για τις εκλογές έχει μπει για τα καλά στην πολιτική ατζέντα.

Τα «στρατόπεδα» είναι χωρισμένα στα δύο. Από τη μία υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη διεξαγωγή των εκλογών, δηλαδή πριν από το καλοκαίρι, και από την άλλη μια δεύτερη κατηγορία εισηγείται πρόωρες κάλπες στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα επιχειρήματα στις δύο περιπτώσεις διαφοροποιούνται.

Ο ιδανικός χρόνος
Συγκεκριμένα, οι υπέρμαχοι των εκλογών κατά τους πρώτους μήνες της άνοιξης πιστεύουν ότι είναι ιδανικός ο χρόνος, δεδομένου ότι δεν θα έχουν προλάβει να φτάσουν στα νοικοκυριά οι ανατιμήσεις σε αγαθά και οικιακά τιμολόγια, ενώ δεν θα υπάρξει και ρίσκο επανάληψης των φαινομένων του προηγούμενου καλοκαιριού.

Από την άλλη, όσοι υπεραμύνονται του σεναρίου των εκλογών κατά τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου προβάλλουν ως επιχείρημα τον καθαρό πολιτικό χρόνο που απομένει μέχρι την κανονική λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Το τελευταίο είναι αυτό που ήδη έχει αρχίσει να προβληματίζει τον Μητσοτάκη. Μάλιστα, αν σήμερα η προοπτική και μόνο των πρόωρων εκλογών έχει αρχίσει να δημιουργεί δυσλειτουργίες ακόμη και στη λήψη θαρραλέων κυβερνητικών αποφάσεων, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι έχει να γίνει έξι μήνες πριν από τις εκλογές.

Εκεί κανένας (μα κανένας) υπουργός δεν θα υπογράφει υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους.

Δημοσιεύτηκε στο Secret

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*