Τέμπη και email ζορίζουν το Μαξίμου – Ευρωπαϊκές διαστάσεις λαμβάνουν οι δυο υποθέσεις

Απέναντι σε δύο υποθέσεις που λαμβάνουν πλέον (και) ευρωπαϊκές διαστάσεις, δεδομένων των εξελίξεων που καταγράφονται εκτός συνόρων και αναμένεται να έχουν συνέχεια, το Μαξίμου επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα με εντατική «στροφή» στα προβλήματα της καθημερινότητας. Εμφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι θέλει να ανοίξει βήμα, προτάσσοντας τις κυβερνητικές προτεραιότητες ενόψει του νέου ευρωπαϊκού κύκλου: οικονομία/ακρίβεια, δημόσια υγεία, αγροτικό, ασφάλεια/πανεπιστήμια.

Ωστόσο από τη μία τα Τέμπη αναγκάζουν την κυβέρνηση να στέκει αμήχανα σε θέση διαρκούς άμυνας και από την άλλη τα email αποδήμων (η διαρροή προσωπικών δεδομένων τους, συγκεκριμένα) την οδηγούν σε αντεπιθέσεις.

Σε αυτά τα δύο «μέτωπα», που ζορίζουν πολιτικά το Μαξίμου, παραμένουν άλλωστε αναπάντητα ερωτήματα και είναι ανοιχτές οι έρευνες της Δικαιοσύνης. Και ο αρνητικός αντίκτυπος ξεφεύγει εκτός συνόρων.

Η αρχική εκτίμηση γαλάζιων στελεχών ότι η κυβέρνηση θα άρχιζε από τον Μάρτιο να καλύπτει το χαμένο έδαφος από κοινωνικές αντιδράσεις του προηγούμενου διαστήματος λόγω κυβερνητικών χειρισμών και επιλογών (αγρότες, φοιτητές κ.ά.) δεν φαίνεται προσώρας να επιβεβαιώνεται.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*