ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι προηγούνται στις προκριματικές εκλογές

Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου, για τις προκριματικές εκλογές για την επιλογή των 35 υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η χθεσινή συμμετοχή- διά ζώσης και ηλεκτρονική- στην εκλογική διαδικασία, ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Στις προκριματικές εκλογές, εκτιμάται ότι ψήφισαν πάνω από 63.000 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς

Στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία συγκέντρωνε και τις πλέον ηχηρές υποψηφιότητες, στις πρώτες θέσεις φέρονται να κατατάσσονται, ο ακαδημαϊκός, Νικόλας Φαραντούρης, ο μπασκετμπολίστας, Νίκος Παππάς και η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου.

Από τις εκλογές θα αναδειχθούν 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές. 5 θα πάρουν το χρίσμα από τον Κασσελάκη ενώ δύο θέσεις είναι κατοχυρωμένες από τους νυν ευρωβουλευτές του κόμματος

Στην Κρήτη προηγούνται ο Βασίλης Κασσελάκης και η Μαρία Καλουδιώτη. Στην Κεντρική Μακεδονία, την κούρσα οδηγούν Δώρα Αυγέρη και Δώρα Τσαμπάζη. Με την πρωτιά φλερτάρουν: η Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Δυτική Μακεδονία, και ο πρώην βουλευτής Μάριος Κάτσης στην Ήπειρο.

Στην Στερεά Ελλάδα, υψηλές επιδόσεις έχουν σημειώσει η γιατρός Ελευθερία Γκλέτσου και ο επιχειρηματίας  Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Ο καταμερισμός όσων εκλέγονται ανά περιφέρεια:

Αττική: Εκλέγονται 12
Απόδημοι: Εκλέγονται 2
Κεντρική Μακεδονία: Εκλέγονται 4
Θεσσαλία: Εκλέγονται 3
Δυτική Ελλάδα: Εκλέγονται 3
Κρήτη: Εκλέγονται 2
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Εκλέγονται 2
Πελοπόννησος: Εκλέγεται 1
Στερεά Ελλάδα: Εκλέγεται 1
Νότιο Αιγαίο: Εκλέγεται 1
Ήπειρος: Εκλέγεται 1
Δυτική Μακεδονία: Εκλέγεται 1
Ιόνιο: Εκλέγεται 1
Βόρειο Αιγαίο: Εκλέγεται 1

Τέλος της εβδομάδας η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου

Από την εκλογική διαδικασία θα ανακοινωθούν 35 υποψήφιοι ευρωβουλευτές, από τους πάνω από 200 που πήραν μέρος στις προκριματικές. Ακόμη, 5 υποψήφιοι θα πάρουν το χρίσμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη ενώ δύο θέσεις είναι κατοχυρωμένες από τους νυν ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά.

Στο τέλος της εβδομάδας σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει και τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή in.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*