ΣΥΡΙΖΑ: Νέος «πόλεμος» για την προεδρία και τις εκλογές

Διχασμένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ακόμη και όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη δεν συμφωνούν με την απόφασή του να πάει σε εκλογές, αποδεχόμενος την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, που του υπέδειξε να ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του με νέα προσφυγή στα μέλη του κόμματος, φοβούμενοι μια νέα μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές αν συνεχιστεί η πόλωση και το «αλαλούμ».

Ο ίδιος, ωστόσο, διαμηνύει ότι δεν θα γίνει «Ιφιγένεια» και πως «η ζημιά έχει γίνει, δεν φταίω εγώ», μάλλον γιατί συνεχίζει να πιστεύει πως φταίνε όλοι οι υπόλοιποι, τους οποίους, εξάλλου, χαρακτήρισε «υπονομευτές, που δεν γίνονται αρχηγοί».

Από την άλλη πλευρά, οι ισχυρές φήμες που ήθελαν την Όλγα Γεροβασίλη να ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώθηκαν, καθώς η αντιπρόεδρος της Βουλής, στην ομιλία της στο συνέδριο, δήλωσε «παρούσα» στο προσκλητήριο του Στέφανου Κασσελάκη – που είχε πει «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» – ενώ υπογράμμισε πως «είναι άλλα τα λάθη της απειρίας και άλλα της αλαζονείας»…

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και εν γένει την Αριστερά, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γεροβασίλη έγινε δεκτή τόσο με χειροκροτήματα, όσο και με γιουχαΐσματα, τα οποία είναι ενδεικτικά της πόλωσης που προκάλεσαν οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και των χειρισμών Κασσελάκη, αλλά και της σκληρής πραγματικότητας.

Η οποία δεν είναι άλλη από αυτήν που ανέδειξαν κορυφαία στελέχη. «Είδαμε και πάθαμε να βρούμε συνέδρους», έλεγαν χαρακτηριστικά και ο νοών νοείτω…

«Ρόλος του προέδρου είναι να πείθει, όχι να απειλεί»

«Ρόλος του προέδρου είναι να συνθέτει, όχι να διχάζει. Να πείθει, όχι να απειλεί. Να ρίχνει γέφυρες, όχι να υψώνει τείχη. Να αγκαλιάζει, όχι να απομακρύνει. Μα πάνω από όλα, ο ρόλος του προέδρου είναι να μεγαλώνει το κόμμα. Να προσθέτει δυνάμεις, όχι να αφαιρεί. Και αυτός ο ρόλος είναι ακόμη πιο κρίσιμος στα πολυσυλλεκτικά κόμματα διακυβέρνησης. Έτσι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει, από το 2008 και μετά, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη στην ομιλία της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Μου αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντησή μου είναι ότι είμαι παρούσα. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να κυβερνήσουμε, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Είμαι υπερήφανη για όσα πετύχαμε, είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα», είπε ακόμη η κυρία Γεροβασίλη.

Και απευθυνόμενη στον Στέφανο Κασσελάκη, του είπε: «Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς».

«Αυτή τη δύσκολη στιγμή δηλώνω παρούσα. Για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη Αριστερά, για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής, για μια πραγματικά προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός», όπως είπε.

Το υπονοούμενο Κασσελάκη για την επόμενη μέρα

Αξίζει να σημειωθεί πως, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη ήταν ακόμη στο βήμα του συνεδρίου, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε σηκωθεί από τη θέση του και, μόλις η νέα του εσωκομματική αντίπαλος ολοκλήρωσε την ομιλία της, έσπευσε να την προϋπαντήσει, να την χαιρετίσει δια χειραψίας και να ζητήσει το λόγο.

«Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν όμορφο αγώνα, για να μπορέσει το κόμμα μας να αγαπήσει τα μέλη του έμπρακτα», ανέφερε με νόημα, ενώ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως θα παραμείνει στο κόμμα «ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

«Θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας», τόνισε, με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζουν πως η δέσμευση αυτή του κ. Κασσελάκη αποτελεί ένα… πρώτης τάξεως «καρφί» για την Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα, δήλωσε πως «για να μπορέσει η δική μας αριστερή αλήθεια να κερδίσει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς το συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*