Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου συναντήθηκε στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, με τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου.

Μετά το καλωσόρισμα ακολούθησε σύσκεψη εργασίας.

Η κ. Σώκου ευχαριστώντας τη Δήμαρχο για την υποδοχή μετέφερε αρχικά τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στη συνέχεια τόνισε τον τεχνοκρατικό χαρακτήρα του Γραφείου του Πρωθυπουργού και τη διάθεσή της να προσφέρει σε ό,τι χρειαστεί.

Η Δήμαρχος έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Δήμου Σκύδρας τονίζοντας τη σημασία του ως αγροτικού – φρουτοπαραγωγικού – εξαγωγικού κέντρου με μεγάλη συνεισφορά στην τοπική και εθνική οικονομία, αφού εδώ παράγονται και μεταποιούνται σχεδόν όλα τα αγροτικά προϊόντα και δραστηριοποιούνται οι μεγαλύτερες και περισσότερες εξαγωγικές βιομηχανίες φρούτων, κι εδώ λειτουργούν σε δημόσια κτήρια το Τελωνείο και ο Χημείο του Κράτους.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε ζητήματα που ενδιαφέρουν κι απασχολούν το Δήμο, όπως: η παρούσα και μεταβατική περίπτωση της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, η αξιοποίηση των Λουτρών Λουτροχωρίου, τα πάγια αιτήματα για ίδρυση και λειτουργία ΕΠΑΛ και  ΚΔΑΠ ΑμεΑ,  η ανάδειξη των αρχαιοτήτων, η αποκατάσταση κι ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού, η αξιοποίηση του Στρατοπέδου, η παραχώρηση του κτηρίου της Λ.Α.Φ.Σ., τα προγράμματα έργων κι απασχόλησης ανέργων, τ΄αδέσποτα κ.ά.

Στην ενημέρωση και συζήτηση έλαβαν μέρος με παρεμβάσεις τους όλοι οι συμμετέχοντες.

Η κ. Σώκου ζήτησε κι έλαβε έγγραφα για τα αιτήματα και τις προτάσεις του Δήμου που θα σταλούν και στο επόμενο διάστημα με την επιβεβαίωση κι από τις δύο πλευρές ότι ανοίγεται μια νέα κι ελπιδοφόρα συνεργασία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*