Συνάντηση στην Αθήνα Μητσοτάκη – Ζάεφ για την Ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων

mitsotakis-zaev-top

Την τρίτη του συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, από τότε που εξελέγη στην πρωθυπουργία, θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή την Τετάρτη στην Αθήνα.

Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις τους πέρυσι τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τον περασμένο Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του οικονομικού συμποσίου Thessaloniki Summit, με τον “πάγο” λόγω της αντίθεσης του κ. Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών να σπάει γρήγορα και τη σχέση των δύο ανδρών να βελτιώνεται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.

Ο Ζάεφ, που πρόσφατα επανεξελέγη στην πρωθυπουργία της Βόρειας Μακεδονίας, θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τετάρτη και θα είναι ομιλητής στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.

Τόσο στην ομιλία του, όσο και στη συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κυρίαρχη θέση θα έχει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, για την οποία επιζητεί την ελληνική στήριξη.

Παρών ως ομιλητής στην ίδια εκδήλωση θα είναι και ο Έντι Ράμα, που επίσης αναμένεται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη χάραξη θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*