Σύμβουλος του Παπανδρέου και του Παπαδήμου ο υφυπουργός του Μητσοτάκη που θέλει να κάνει τους δικηγόρους “ντελίβεράδες”

Δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνο Τσακλόγλου είπε πως «έχω φίλο δικηγόρο ο οποίος δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά, ο οποίος βγάζει 1.400». Ο υφυπουργός, μιλώντας στο Action24 απάντησε: «Ο φίλος σας ο δικηγόρος γιατί δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς;».

Δεν έπεισε κανέναν η συγγνώμη του

Δεν έπεισε κανέναν, μάλλον, η εκ των υστέρων συγγνώμη του υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, για την αναφορά του στους δικηγόρους που μπορούν να γίνουν ντελιβεράδες για να… βγάζουν περισσότερα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν – για δεύτερη ημέρα – ολομέτωπη επίθεση τόσο κατά του υφυπουργού, όσο και κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «αναλγησία και αλαζονεία».

Ούτως ή άλλως, ο κ. Τσακλόγλου ήταν «κόκκινο πανί» και για μία άλλη δήλωσή του, που αφορούσε στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, γεγονός που οδήγησε τα κόμματα να συμπεράνουν πως οι αναφορές του υφυπουργού αποκαλύπτουν την «κρυφή» ατζέντα της κυβέρνησης.

Ποιος είναι ο Πάνος Τσακλόγλου

Ο Πάνος Τσακλόγλου είναι Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ερευνητικός Εταίρος στο Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn) και Hellenic Observatory (LSE, London). Η έρευνά του επικεντρώνεται σε ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, οικονομικών αποδόσεων της εκπαίδευσης και αναδιανεμητικού ρόλου του κράτους. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 90 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά (μεταξύ των οποίων και στα Quarterly Journal of Economics, Economic Journal, Journal of Development Economics, Journal of Policy Analysis and Management, Review of Income and Wealth, Economics of Education Review and Journal of European Social Policy) και συλλογικούς τόμους, έχει παρουσιάσει εργασίες του σε περίπου 200 συνέδρια και ημερίδες και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 ερευνητικά και συμβουλευτικά προγράμματα. Είναι μέλος των εκδοτικών επιτροπών των περιοδικών Journal of Economic Inequality και Politica Economica – Journal of Economic Policy.

Πρόεδρος (2012-2014) και μέλος (2002-2004 και 2009-2012) του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Σύμβουλος των Πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου (2010-2011) και Λ. Παπαδήμου (2011-2012) σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*