Συμμετοχή Θεοδώρας Τζάκρη στις εργασίες του 19ου Διατλαντικού Φόρουμ του ΝΑΤΟ

tzakri nato

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη συμμετείχε στις εργασίες του 19ου Διατλαντικού Φόρουμ του ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας Marshall στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α.

Κατά την διάρκεια του φόρουμ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις Διατλαντικές Σχέσεις, την κατάσταση στην Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, της σχέσεις της Συμμαχίας με την Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα και τον ρόλο των συμμάχων στην εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, τα οποία παρουσιάστηκαν από εκπροσώπους της Αμερικανικής Κυβέρνησης, προσωπικότητες από τον Ακαδημαϊκό χώρο και από ειδικούς αναλυτές.

Στις παρεμβάσεις της η κ. Τζάκρη έθιξε το θέμα των παραβιάσεων από την Τουρκία των θεμελιωδών αρχών πάνω στις οποίες εδράζεται η Συμμαχία με την απόκτηση των πυραύλων S400 από την Ρωσία και της παραβίασης των κοινών πρωτοκόλλων άμυνας, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες για την Αυτονομία της Ευρωπαϊκής Άμυνας, οι οποίες δεν βαίνουν κατά της συμμαχίας, αλλά ενεργούν συμπληρωματικά με αυτήν.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Ουάσιγκτον η κ. Τζάκρη συναντήθηκε με τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή Gus Bilirakis, αλλά και με τον πρώην Υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ κ. Andrew Manatos, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν την Ελληνική Ομογένεια και την ανάληψη κοινών δράσεων για την σύσφιξη των σχέσεων των Ελλήνων της Αμερικής με την Μητροπολιτική Ελλάδα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*