Συμμαθητής του Μητσοτάκη στο Κολλέγιο Αθηνών ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που θα μοιράσει τα 20 δισ. της νέας ΚΑΠ. Δείτε το βιογραφικό του.

spilios livanos

Τον συμμαθητή του από το Κολλέγιο Αθηνών, Σπήλιο Λιβανό, επέλεξε για να αντικαταστήσει τον Μάκη Βορίδη στον 6ο όροφο της Αχαρνών 2, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέος, λοιπόν, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ο κ. Λιβανός, εξ Αιτωλοακαρνανίας εκλεγόμενος βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της κατασκευής και διαχείρισης ακινήτων με την εταιρεία «ΔΙΩΝ Α.Ε.» και οι σπουδές του έχουν σχέση με την Οικονομία.

Τουτέστιν, πάλι δεν έχει σχέση με την αγροτική οικονομία ο νέος υπουργός’

Μέχρι πρότινος ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και θεωρείται ιδιαίτερα έμπιστος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος και του εμπιστεύεται ένα κομβικό χαρτοφυλάκιο μιας και θα πρέπει να διαχειριστεί τα 20 δισ. ευρώ περίπου της νέας ΚΑΠ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι υιός του Διονύση Λιβανού, ανηψιού του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Τουρισμού στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Κολλέγιο Αθηνών, όπου ήταν συμμαθητής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εν συνεχεία μετέβη στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης, ενώ απέκτησε και δύο μεταπτυχιακά στην Αγγλία, από το πανεπιστήμιο του Reading στις διεθνείς σχέσεις και από το πανεπιστήμιο του Bristol στην πολιτική ανάλυση.

Εκλέχθηκε βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 και του 2019. Από τον Ιούλιο του 2019 διατελεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος. Διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Είναι υιός του Διονύση Λιβανού, ανηψιού του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Τουρισμού στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*