Στους δρόμους οι αγρότες στην Πέλλα – Πορεία με τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους των Γιαννιτσών

Με περισσότερα από 70 τρακτέρ οι αγρότες της Πέλλας μπήκαν σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στην πόλη των Γιαννιτσών, διαμαρτυρόμενοι όπως και οι συνάδελφοί τους για τη νέα ΚΑΠ που υπογράφηκε και τους οδηγεί όπως δηλώνουν στην εξαθλίωση.

Ήδη από την αρχή της εβδομάδας οι αποφάσεις είχαν ληφθεί και τα τρακτέρ παρατάχθηκαν στην είσοδο των Γιαννιτσών, στην περιοχή του Πλατανότοπου, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις αγροτικών μηχανημάτων υπάρχουν και σε άλλα οδικά σημεία του νομού.

Καζάνι που βράζει σε όλη την Ευρώπη, με μεγάλες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου που διαμαρτύρονται μαζί με τους κτηνοτρόφους, για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των έτσι κι αλλιώς πετσοκομμένων αποζημιώσεων, την μη κάλυψη ζημιών από τον ΕΛΓΑ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, και τις περικοπές των ενισχύσεων από τη νέα ΚΑΠ.

Στα Γιαννιτσά πέρα από τον αγροτικό κόσμο ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους, πάρθηκε απόφαση για κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου Πέλλας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 14.00, ενώ ανάλογη ήταν και η ανακοίνωση συμπαράστασης του Εμπορικού Συλλόγου των Γιαννιτσών για κλείσιμο των καταστημάτων την ίδια ώρα.

Σε ενημερωτική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας μετά από σχετική πρωτοβουλία- κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, οι παραγωγοί αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών και να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας μέσα στην πόλη με συγκέντρωση των τρακτέρ στον κεντρικό πεζόδρομο. Έχει ήδη αποφασιστεί να ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Έκθεση AGROTICA 2024, στις 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, σε συντονισμό με άλλους αγροτικούς φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργος Σιδηρόπουλος δηλώνει πως «ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει από όλους και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και για αυτό η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις πρέπει να είναι μαζική. Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι πολλά και μεγάλα. Πρόκειται πλέον για θέμα επιβίωσης».

Όπως όλα δείχνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του δήμου Πέλλας αγωνιούν για την ίδια την επιβίωσή τους καθώς το επάγγελμα δοκιμάζεται, όσο ποτέ άλλοτε και το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

Οι αγρότες της Πέλλας θα παραμείνουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα σε πλήρη παράταξη στην ανατολική είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, στην περιοχή Πλατανότοπος μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 1-2-2024. Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία προς τη Θεσσαλονίκη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Έκθεση AGROTICA 2024 στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους διαμαρτυρίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*