Στις 9 Απριλίου το επικρατέστερο σενάριο για τις πρώτες εκλογές

ekloges kalpi

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστηµα σχετικά µε τον χρόνο που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός να «στηθούν» οι πρώτες κάλπες.

Πλέον, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, µιλώντας στη στήλη, εκφράζουν (σχεδόν) τη βεβαιότητά τους σχετικά µε τον χρόνο των εκλογών: «Επικρατέστερη ηµεροµηνία είναι η 9η Απριλίου», σηµειώνουν.

Μάλιστα, τρεις εξ αυτών που είχαν την ευκαιρία να συνοµιλήσουν τις τελευταίες ηµέρες µε τον πρωθυπουργό θεωρούν ότι πλέον έχει λάβει τις αποφάσεις του και απλώς µένει η επιλογή του χρόνου για να τις ανακοινώσει. Και µιλάµε για µια τυπική διαδικασία, από τη στιγµή που η χώρα έχει εισέλθει (ανεπισήµως) σε προεκλογική τροχιά, µε τον Μητσοτάκη να τραβά το συγκεκριµένο κάρο, έχοντας ατζέντα, θέσεις, αλλά, πάνω απ’ όλα, προτάσεις για την επόµενη τετραετία.

Τα διαδικαστικά
Επιστρέφοντας στα διαδικαστικά της προκήρυξης των εκλογών, από τη στιγµή που η χώρα θα οδηγηθεί στις πρώτες κάλπες την 9η Απριλίου, γίνεται σαφές ότι η υπάρχουσα Βουλή θα «διαλυθεί» κάπου στις 5 Μαρτίου. Από κει και πέρα, στόχος του πρωθυπουργού, µε βάση τα όσα διαρρέουν από κυβερνητικά στελέχη, είναι µέσα στον Μάιο να έχει συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση.

Με τα σηµερινά δηµοσκοπικά δεδοµένα, αλλά και τις εκτιµήσεις που κάνουν οι επιτελείς της Ν.∆., ο στόχος της αυτοδυναµίας στις δεύτερες κάλπες είναι κάτι περισσότερο από εφικτός, αφού σχεδόν όλες οι έρευνες καταγράφουν την αδυναµία τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Νίκου Ανδρουλάκη να πείσουν το εκλογικό σώµα ότι διαθέτουν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*