Ανακοίνωση Μητσοτάκη: Στις 21 Μαΐου οι εθνικές εκλογές

ekloges kalpi

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και η επικοινωνία του με την Κ. Σακελλαροπούλου

«Στις 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η χώρα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα. Οι εκλογές θα γίνουν στην λήξη της τετραετίας την Κυριακή 21 Μαΐου. Και η δεύτερη αναμέτρηση αν χρειαστεί θα γίνει αρχές Ιουλίου», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας ότι το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής έχει οδηγήσει σε «κυκεώνα αστάθειας» άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, επεσήμανε ότι στις κάλπες οι πολίτες θα κρίνουν δύο διαφορετικές διακυβερνήσεις ως προς την οικονομία, την κοινωνία, την άμυνα, την εξωτερική πολιτική, τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας, την ετοιμότητα διαχείρισης κρίσεων, την ειλικρίνεια, την πολιτική ευαισθησία και τη διαρκή προσπάθεια. «Είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσουν σωστά», κατέληξε.

«Η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η 2η κάλπη πώς θα κυβερνήσει», ανέφερε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Συνεπώς αυτοδύναμη ΝΔ, ισχυρή Ελλάδα», τόνισε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*