Στην Κύπρο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κατηγορούν τα Δημόσια για αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητούν αύξηση των διδάκτρων τους

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή μόνο από τους βουλευτές της Ν.Δ. και εισάγεται στην Ολομέλεια στις 6 Μαρτίου. «Βουλιάζουν» την Αθήνα οι φοιτητές στις 8 Μαρτίου.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Αθήνα, στην Κύπρο, όπου τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αναφύονται το ένα μετά το άλλο, τα νέα που φτάνουν ενδεχομένως μας δείχνουν προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νομοσχέδιο Πιερρακάκη.

Με ανάρτησή του στο facebook, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, Φοίβος Παναγιωτίδης, γνωστοποίησε ότι πρόσφατα οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Κύπρο ζήτησαν από το Πανεπιστήμιο Κύπρου (δημόσιο) να αυξήσει τα δίδακτρά του σε ορισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα «ώστε το δημόσιο πανεπιστήμιο να μην τα ανταγωνίζεται αθέμιτα».

«Επίκαιρη στην Ελλάδα σε λίγα χρόνια»

Ο ίδιος εξηγεί πως «το σκεπτικό της προσφυγής των ιδιωτικών πανεπιστημίων κινούνταν στη λογική ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο υποστηρίζεται οικονομικά από το κράτος ενώ τα ιδιωτικά ιδρύματα περιμένουν να συντηρηθούν από τους φοιτητές τους, άρα πρέπει να χρεώνουν αυξημένα δίδακτρα» και έγινε αποδεκτό από τον σχετικό φορέα (ΔΙΠΑΕ)».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*