Στάμκος: Ξεκινάει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού στα Άθυρα

dimos pellas athira

Έργα ζωτικής σημασίας ολοκληρώνονται και δίνουν οριστική λύση στην ταλαιπωρία των κατοίκων της κοινότητας των Αθύρων. Ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το συγκεκριμένο έργο από μηδενική βάση. Για την κατάθεση της πρότασης απαιτούνταν ανάθεση μελετών, χωροθέτηση της ΕΕΛ και έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Σήμερα, έχοντας ολοκληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευής του σημαντικότερου και μεγαλύτερου έργου υποδομής στα Άθυρα, που με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά παράλληλα θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής και του Αξιού ποταμού. Η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει, ως εκ τούτου ζητούμε την κατανόηση των δημοτών για την ταλαιπωρία που ενδέχεται να υποστούν κατά τη διάρκεια των εργασιών.
Υπογράψαμε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Γιώργο Τόσιο και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας κ. Κων/νο Παντζαρτζίδη τη σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο “Κατασκευή Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στην Κοινότητα Αθύρων”.
Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.429.255,15 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι του Υπουργείου Εσωτερικών του άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας λυμάτων» της πρόσκλησης ΙΙ και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Πέλλας.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου, ορίζεται σε 24 μήνες και ξεκινάει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*