Στάμκος: Εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας και ενίσχυσης της γέφυρας του Λουδία

loudias

Στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου βασικών υποδομών του δήμου και για λόγους ασφάλειας προχωρήσαμε στην ανάθεση εκπόνησης μελέτης της στατικής επάρκειας και ενίσχυσης της γέφυρας του Λουδία.

Η μελέτη αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο και με την ολοκλήρωσή της θα προχωρήσουμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες συντήρησης της γέφυρας, προκειμένου να συνεχισθεί η ομαλή κυκλοφορία και η ασφάλεια των πολιτών και των διερχόμενων οδηγών.

Αν και η αρχική εικόνα δεν δίνει στοιχεία ανησυχίας αλλά οπωσδήποτε είναι απαραίτητη μια ενισχυτική παρέμβαση, ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις, ύστερα από πενήντα και πλέον χρόνια από την κατασκευή της.

Ξεκίνησαν οι εργασίες ελέγχου της στατικής επάρκειας της γέφυρας του Λουδία. Κλιμάκιο μηχανικών της ανάδοχης εταιρίας επισκέφθηκε το χώρο και πραγματοποίησε εργασίες τεκμηρίωσης και λήψης γεωμετρικών χαρακτηριστικών, οπτική αναγνώριση και ακριβείς μετρήσεις στο σκυρόδεμα, στον οπλισμό και στους τένοντες προέντασης.

Συγκεκριμένα έγιναν δειγματοληψίες πυρήνων σκυροδέματος, κρουσιμετρήσεις σιδήρου- beton και ανίχνευση, με μαγνητόμετρο, των θέσεων του οπλισμού και των τενόντων. Λήφθηκαν δείγματα από τα ακρόβαθρα (βάσεις) τα άκρα και το μέσον της γέφυρας με χρήση γερανού ώστε να καταστεί εφικτή η προσέγγιση στα δυσπρόσιτα σημεία αυτής.

Οι εργασίες εκτελούνται σε συνέχεια της σύμβασης που είχα υπογράψει με την ανάδοχη εταιρία. Η σύμβαση είναι προϋπολογισμού 29.314,28 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και η μελέτη θα ολοκληρωθεί, σε στάδια, εντός 112 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*