Σοκ στην Ουκρανία: Έλληνες ομογενείς νεκροί από πυρά στρατιωτών

UKRAINE

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από Έλληνες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και μια πολύ δυσάρεστη είδηση επιβεβαιώνεται από το ίδιο το υπουργείο. 

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση, δύο ομογενείς έπεσαν νεκροί από πυρά Ουκρανών στρατιωτών, ενώ άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί βαριά. 

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων», αναφέρει η σχετική ενημέρωση. 

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία. 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*