Σοκ στη Γαλλία: Ελληνίδα η γυναίκα που πέθανε από αλλαντίαση σε εστιατόριο – Άλλοι 12 στο νοσοκομείο

Σοκαριστική ήταν η αιτία θανάτου μιας Ελληνίδας που έκανε διακοπές στο Μπορντό της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τις γαλλικές υγειονομικές Αρχές, ο θάνατός της οφείλεται σε αλλαντίαση.

Η γυναίκα κατέληξε λίγες ώρες αφότου γευμάτισε στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar», που βρίσκεται στην καρδιά του Μπορντό. Ο σύζυγός της όπως και ο πατέρας της, που τους συνόδευε στο γεύμα, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο. Παράλληλα, τουλάχιστον ακόμα δέκα άτομα φαίνεται ότι υπέστησαν δηλητηρίαση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Οι θεράποντες ιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη. Συγκεκριμένα επτά νοσηλεύονται στην εντατική και πέντε δέχονται αναπνευστική θεραπεία.

«Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο ίδιο κατάστημα στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα», σημειώνουν οι γαλλικές Αρχές.

Τονίζεται πως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της μόλυνσης και άλλων ατόμων που είχαν γευματίσει στο ίδιο εστιατόριο. Για τον λόγο αυτόν οι Αρχές προέτρεψαν όλους όσοι παρουσιάσουν συμπτώματα όπως η ναυτία, ο κοιλιακός πόνος, ο εμετός, η διάρροια, η έλλειψη όρασης, η ξηρότητα του στόματος και η παράλυση να απευθυνθούν άμεσα σε γιατρό.

Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι σπάνια και ενδεχομένως θανάσιμη ασθένεια η οποία προκαλείται από την τοξίνη που παράγεται από το βακτήριο Κλωστηρίδιο της αλλαντίασης.

Η ασθένεια εμφανίζεται με αδυναμία, θολή όραση, αίσθημα κόπωσης και δυσκολία στην ομιλία. Στη συνέχεια ακολουθεί αδυναμία των χεριών, των θωρακικών μυών και των ποδιών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εμετό, οίδημα στην κοιλιά και διάρροιες. Συνήθως δεν επηρεάζει το επίπεδο συνείδησης ή πυρετό.

Η αλλαντίαση μπορεί να διαδοθεί με διάφορους τρόπους. Τα σπόρια των βακτηρίων που την προκαλούν είναι κοινά στο χώμα και στο νερό. Παράγουν τοξίνη όταν εκτίθενται σε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Η αλλαντίαση από τρόφιμα συμβαίνει όταν καταναλώνονται φαγητά που περιέχουν τοξίνη.[1] Συνήθως, ευθύνονται φαγητά τα οποία είναι σε κονσέρβες ή σε κενό, τα οποία καταναλώνονται αφού ανοιχτούν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*