Σήμερα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Θα ηχήσει τα τύμπανα του πολέμου η «Ομπρέλα»

Τα τύμπανα του πολέμου θα ηχήσουν το απόγευμα της Τετάρτης (σ.σ.: στις 5 μ.μ.) στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακουστούν έως τη Νέα Υόρκη, απ’ όπου ο κ. Κασσελάκης θα πάρει μέρος μέσω zoom. Η πλευρά της «Ομπρέλας» βάζει τέλος στο μορατόριουμ που είχαν ανακοινώσει τα στελέχη της λόγω των αυτοδικοικητικών εκλογών και σηκώνει τα λάβαρα της αντίδρασης απέναντι στον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης τα στελέχη της εσωκομματικής μειοψηφίας θα καταθέσουν κείμενο-πλατφόρμα, μέσω του οποίου θα αμφισβητούν πλήρως τον κ. Κασσελάκη και τις έως τώρα θέσεις που έχει εξαγγείλει με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη της «Ομπρέλας» είναι με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, με το επίσημο βήμα της αποχώρησης να γίνεται στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Στη διαδικασία της αποχώρησης πρωτοστατεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εδώ και μέρες στις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις που κάνει η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την απόφαση του πρώην «Τσάρου» της οικονομίας συντάσσονται πλήρως τουλάχιστον δύο βουλευτές, η Θεανώ Φωτίου και η Πέτυ Πέρκα. Στην ίδια λογική κινούνται και κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Δημήτρης Βίτσας, καθώς και μεσαία κομματικά στελέχη, μεταξύ αυτών η Αννέτα Καββαδία, ο Πάνος Λάμπρου κ.ά. Σε πιο μετριοπαθή λογική κινούνται άλλα στελέχη της μειοψηφίας, όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Νίκος Βούτσης, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει τώρα αποχώρηση, αλλά μάχη μέσα στην κομματική βάση, προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, παραμένει και έχει να κάνει με τη στάση που θα ακολουθήσουν στελέχη της νεότερης γενιάς, με πρώτη απ’ όλους τη διεκδικήτρια της ηγεσίας, Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και τους κυρίους Ηλιόπουλο, Χαρίτση και Τζανακόπουλο. Η κυρία Αχτσιόγλου από την επομένη της ήττας της δεν έχει εμπλακεί στις διαδικασίες και δείχνει μια στάση «αναχωρητισμού», όπως φάνηκε και από τη δήλωσή της περί «έλλειψης ενέργειας». Τα υπόλοιπα τρία κορυφαία στελέχη μοιάζουν να έχουν εγκλωβιστεί πολιτικά, γι’ αυτό και αδυνατούν να πάρουν οριστικές αποφάσεις.

Με βάση τα προαναφερθέντα, σε πρώτη φάση ο κ. Τσακαλώτος και όσοι τον ακολουθήσουν θα αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα προχωρήσουν στη δημιουργία πολιτικής κίνησης, αναμένοντας τις αποφάσεις και των υπόλοιπων στελεχών της μειοψηφίας. Οι συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου θεωρούν πως είναι εφικτός ο στόχος της συμμετοχής στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και της εκλογής τουλάχιστον ενός ευρωβουλευτή, μια και ισχύει και στις ευρωεκλογές το όριο του 3%.

Ενδιαφέρον θα έχει, τέλος, πώς θα επιλέξει να απαντήσει σήμερα ο κ. Κασσελάκης στο κείμενο της μειοψηφίας, δεδομένου ότι θα είναι η πρώτη φορά που ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί ενώπιον οργανωμένης αμφισβήτησης.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*