Σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχουν λαϊκές αγορές, ούτε ελληνικά προϊόντα

laiki agora

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενδέχεται να προχωρήσουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών.

Όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής, το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές πρόκειται να οδηγήσει στην εξαφάνισή τους το λιγότερο σε πέντε χρόνια.

Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εξετάζουν οι παραγωγοί και επαγγελματίες λαϊκών αγορών, καθώς όπως εξηγεί o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης & Θεσσαλίας, ‘Άγγελος Δερετζής, η συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, «αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς δεν δεσμεύτηκε για κάτι συγκεκριμένο».
«Θα εξαφανιστούν τα ελληνικά προϊόντα»

Ο κ. Δερετζής εξηγεί, ότι το νέο σχέδιο νόμου το οποίο επιτρέπει την είσοδο μεγάλων εταιρειών σούπερ μάρκετ στις λαϊκές αγορές και στις δημοπρασίες των πάγκων, πρόκειται να αφήσει άνεργους τους πωλητές και τους παραγωγούς, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις προσφορές των «μεγάλων».

«Ένα είναι αυτό. Ωστόσο, δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι εκσυγχρονισμός το να θέλεις να κάνεις όλους τους παραγωγούς επαγγελματίες. Σήμερα, για να γίνεις επαγγελματίας, χρειάζεται μία προκήρυξη, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να πληροίς συγκεκριμένα κριτήρια. Στο νέο σχέδιο νόμου, προβλέπεται ότι μπορείς να γίνεις με μία απλή αίτηση. Το αποτέλεσμα αυτού; Κανείς δεν θα επιλέξει να είναι παραγωγός. Όλοι θα στρέφονται στη λαχαναγορά και το αποτέλεσμα θα είναι η εξαφάνιση των ελληνικών προϊόντων», εξηγεί, ενώ προσθέτει: «Επίσης το νέο σχέδιο νόμου, αφήνει έξω τις επιτροπές. Εμείς άρα, δεν θα εκπροσωπούμαστε πουθενά».
Έρχονται απεργίες και κινητοποιήσεις

Ο πρόεδρος αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες οι ομοσπονδίες των λαϊκών αγορών πρόκειται να συνεδριάσουν ώστε να οργανώσουν από κοινού τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου γίνουν αποδεκτές οι διεκδικήσεις τους.

«Όλα είναι στο πρόγραμμα. Θα συζητήσουμε με όλους τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες και θα εξετάσουμε αν θα προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ο κλάδος και δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα», διαμηνύει ο κ. Δερετζής.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*