Σαββίδης: Το φθινόπωρο του 2022 πρόκειται να λειτουργήσει το πρώην Maison Crystal στη Θεσσαλονίκη

Meycal

Περίπου στα μέσα του φθινοπώρου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του πρώην Maison Crystal στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου έχουν ήδη ξεκινήσει και πως πρόκειται να ενταθούν το επόμενο διάστημα με στόχο να ολοκληρωθούν ώς το τέλος του καλοκαιριού ώστε λίγες μέρες μετά να τεθεί σε λειτουργία η νέα επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαρτίου 2019 ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μίσθωση του ακινήτου, έπειτα από σχετική δημοπρασία. Μισθωτής ανακηρύχθηκε η εταιρεία Dimera, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Όπως αναφέρουν η ανακαίνιση του κτηρίου έχει ήδη ξεκινήσει και θα αξιοποιηθούν και όλοι οι εξωτερικοί χώροι. Πρόκειται, όπως υπογραμμίζουν, για ριζική ανακατασκευή του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου ο οποίος είναι κλειστός από το 2013. Σύμφωνα, δε, με εκτιμήσεις η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική σύμβαση μίσθωσης προέβλεπε την παραχώρηση του ακινήτου στη Dimera για διάστημα έξι συν τρία χρόνια, δηλαδή έως το 2028. Το ετήσιο ύψος του μισθώματος ορίστηκε στις 262.500 ευρώ, αυξημένο κατά 3% ετησίως, μετά τα τρία πρώτα χρόνια. Έπειτα από προσφυγή της Dimera στην Υπηρεσία Μόνιμης Διαιτησίας στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η επέκταση της διάρκειας της σύμβασης μίσθωσης έως τις 7 Μαρτίου 2040 ενώ το ύψος του μισθώματος για τα έτη μετά το 2028 θα συνεκτιμηθεί εκείνη την περίοδο, αλλά δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο αυτού που ισχύει σήμερα.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*