Σασμός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη και παραμονή στα ψηφοδέλτια μετά από ομόφωνη απόφαση

Η δύσκολη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, να αποφασίσει την απομάκρυνση του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ανετράπη με μία επιστολή μετανοίας και την ρεαλιστική ανάγκη της συσπείρωσης όλων των δυνάμεων του κόμματος μπροστά στην πιο δύσκολη μάχη, όπως χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις εθνικές κάλπες του 2023.

Όσο και αν ο αψύς Σφακιανός είχε την έγκριση του αρχηγού στο να λέει αλήθειες «με λόγια σταράτα» και να ενοχλεί την – δεξιά – εξουσία, το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης, το τελευταίο διάστημα, σήκωσε «μπαϊράκι» ενάντια στην επίσημη γραμμή του κόμματος και του προέδρου, ενώ συγκέντρωσε τα πυρά κυβέρνησης και ελάσσονος αντιπολίτευσης με την εμπρηστική του ανάρτηση, στοχοποιώντας δημοσιογράφους και δικαστές, δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης παραπέμφθηκε και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, με το ερώτημα της αναστολής της κομματικής του ιδιότητας.

Ωστόσο, μία μέρα πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην οποία – επισήμως, τουλάχιστον – δεν επρόκειτο να συζητηθεί «το θέμα Πολάκη», ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέκρουσα πρύμναν και έστειλε μία επιστολή στα όργανα του κόμματος, με την οποία δήλωνε τη μεταμέλειά του και παραδεχόταν την «αστοχία» του.

Η δεύτερη ευκαιρία από τον Τσίπρα

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας τού έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, αναγνωρίζοντας στον Παύλο Πολάκη «γενναία αυτοκριτική».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε ομόφωνα την παραμονή Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στην προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις.

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι»

Με το που ανακοινώθηκε η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρωταγωνιστής των ημερών έσπευσε να το… γιορτάσει με μία ανάρτηση στο Facebook.

Ανεβάζοντας μία φωτογραφία του μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, να περπατούν μαζί στους δρόμους – πιθανότατα – της Κρήτης, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Μαζί για τη μεγάλη νίκη! Πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Για να ανασάνει η χώρα! Για δικαιοσύνη παντού!».

Ο Σφακιανός πολιτικός, που κινδύνεψε να μείνει και εκτός κόμματος, στην ανάρτησή του έχει και δύο υστερόγραφα:

«ΥΓ1: Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι…».
«ΥΓ2: Η Κρήτη δείχνει πάντα τον δρόμο…».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*