«Σαμαρικό» μήνυμα σε Μητσοτάκη για πτώση της κυβέρνησης όπως το ’93

samaras mitsotakis

Φιλοσαμαρικό site προειδοποιεί ουσιαστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη με πτώση της κυβέρνησης όπως το 1993 – όταν με αφορμή την πώληση του ΟΤΕ είχε πέσει τελικά η κυβέρνηση του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τους βουλευτές του Αντώνη Σαμαρά.

Είναι κοινό μυστικό πως οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά δεν διανύουν την καλύτερή τους περίοδο.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι χολωμένος από τις συνοπτικές διαδικασίες με τις οποίες αποκλείστηκε και από τη θέση του επιτρόπου αλλά και με τις πληροφορίες που τον φέρουν να έχει αποκλεισθεί και για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Αντώνης Σαμαράς στις κατ ιδίαν πολιτικές επαφές του δεν είναι καθόλου φειδωλός σε σχόλια και κριτική για την κυβερνητική γραμμή του πρώτου διμήνου μετά τις εκλογές. Πόσο μάλλον που δεν παραλείπει να υπενθυμίζει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «εγώ τον έκανα πρόεδρο και πρωθυπουργό…»

Όπως λένε συνομιλητές του, χρεώνει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη «ενδοτισμό» και «κωλοτούμπα» στο μακεδονικό, «απενοχοποίηση» των πεπραγμένων Τσίπρα στην Ευρώπη, «υπερβολικά ήπια στάση» σε ό,τι αφορά την «απόδοση ευθυνών» για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και, κυρίως, εγκατάλειψη του σχεδίου «τιμωρίας των ενόχων για την σκευωρία της Novartis» – μια υπόθεση την οποία ο Αντώνης Σαμαράς έχει ανάγει σε ζήτημα προσωπικής δικαίωσης και αξιώνει πολιτική εκδίκηση.

Έτσι η πρώτη βολή για την Πειραιώς ήρθε από φιλοσαμαρικό site, το οποίο προειδοποιεί ουσιαστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη με πτώση της κυβέρνησης όπως το 1993 – όταν με αφορμή την πώληση του ΟΤΕ είχε πέσει τελικά η κυβέρνηση του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Πρόκειται για το site antinews.gr το οποίο απηχεί παγίως τις θέσεις της σαμαρικής πλευράς και με ένα ιδιαίτερα οξύ άρθρο του κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι «υποτάχθηκε» στη Μέρκελ «με έμμεση αναφορά για ξεπούλημα της ΔΕΗ».

Το άρθρο, αφού παραθέτει σειρά υπαναχωρήσεων που, όπως γράφει, έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Γερμανίδα καγκελάριο, από το Μακεδονικό και το προσφυγικό εως το ζήτημα των πλεονασμάτων, καταλήγει επισημαίνοντας: «Εντούτοις, ιδιαίτερα άνετος, εμφανίστηκε όταν εμμέσως άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να πουλήσει τη ΔΕΗ στους Γερμανούς. Με τη Μέρκελ να σκάει ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Αυτός ήταν άραγε ο σκοπός του ταξιδιού; Αυτό ήταν το κάλεσμα στους Γερμανούς επιχειρηματίες; Έλατε να αγοράσετε τη ΔΕΗ την οποία απαξιώνουμε για να την πάρετε μπιρ παρά; Ποιος ξέρει… Το μέλλον θα δείξει… Ελπίζουμε πάντως, ο Κυριάκος να προσέξει τις κακοτοπιές και να μην επαναλάβει τα λάθη του πατέρα του με την πώληση του ΟΤΕ που οδήγησαν στην πτώση της τότε κυβέρνησης. ΥΓ. Τα γερμανικά τι τα ήθελε στο τέλος; Αρκούσαν όσα είπε στα ελληνικά…».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*