Σάλος με τη νέα αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

georgiadis-nikolopoulou-1

Μείζον πολιτικό θέμα προέκυψε από την κυβερνητική πρόταση για τη θέση της αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο βουλευτής του Παύλος Πολάκης, η υποψηφιότητα της Χαράς Νικολοπούλου (που πρότεινε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης) ήταν «ιδιαιτέρως προβληματική». Σημειώνεται ότι σήμερα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο διορισμός της κ. Νικολοπούλου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά τη σχετική εισήγηση του κ. Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και προϊστάμενος της, Ιωάνης Λιανός, απέστειλε χθες επιστολή προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία «αποδόμησε πλήρως» την υποψηφιότητα της κ. Νικολοπούλου, κάνοντας λόγο για «προφανή ανεπάρκεια στην μέχρι σήμερα άσκηση των καθηκόντων της» και εκφράζοντας την «κατάπληξη και απογοήτευσή του» για την «επιβράβευση» όχι των ικανών, αλλά μάλλον των πλέον ακατάλληλων.

Ο κ. Πολάκης δημοσιοποίησε την επιστολή του κ. Λιανού, ο οποίος κατηγόρησε την κ. Νικολοπούλου για:

αδικαιολόγητη αδράνεια εκ μέρους της όσον αφορά στη διερεύνηση των αθέμιτων πρακτικών από τις Τράπεζες στις χρεώσεις τους –παρά τους πρόσθετους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τα επιπλέον μέσα που της διατέθηκαν ως χειρίστρια της υπόθεσης – γεγονός που οδήγησε και στην απόφαση αντικατάστασής της από τη θέση της Προϊσταμένης της Δ’ Διεύθυνσης/Χρηματοοικονομικού Τομέα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

έλλειψη οποιασδήποτε διάθεσης από την πλευρά της να υποστηρίξει και να συνδράμει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την προώθηση της αποτελεσματικότητάς της.

αδικαιολόγητη άρνησή της να αξιολογηθεί και η ίδια καθ’ όλα τα προηγούμενα έτη.

«Προφανώς ο κ. Γεωργιάδης, “συνεπής” στη μέχρι σήμερα στάση του να παράσχει απροκάλυπτη στήριξη σε αθέμιτες πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών, είχε ως μοναδικό κριτήριο για τη συγκεκριμένη επιλογή ακριβώς την “ακαταλληλότητα”, «απροθυμία» και “αδράνεια” της κας. Νικολοπούλου να διερευνήσει τις εν λόγω πρακτικές των τραπεζών. Τούτο δε, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κα. Νικολοπούλου εργαζόταν σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία, η οποία εκπροσωπεί ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού μεγάλες εταιρείες αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εξηγεί εν πολλοίς τη συγκεκριμένη πρόταση για την ανάληψη της θέσης της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού», υπογράμμισε επίσης ο Π. Πολάκης.

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Αδ. Γεωργιάδης για τη συγκεκριμένη κίνηση του κ. Λιανού, κάνοντας λόγο για θεσμικό ατόπημα, απαράδεκτη συμπεριφορά και νομικώς επιλήψιμη ενέργεια από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*