Πυκνώνουν τα μπλόκα οι αγρότες σε αναμονή της απάντησης της κυβέρνησης

Σε ωριαίους αποκλεισμούς δρόμων προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι αγρότες των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, και ενώ χθες το βράδυ παρέδωσαν στο Μαξίμου το υπόμνημά τους με τα αιτήματα, στο οποίο περιλαμβάνεται ειδικό παράρτημα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας. Οι αγρότες περιμένουν απαντήσεις πριν αποφασίσουν να κατέβουν στην Αθήνα και να διαδηλώσουν στη Βουλή.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πού πυκνώνουν τα μπλόκα

Τα αγροτικά μπλόκα ενισχύονται από το βράδυ της Τετάρτης, με τους εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου δικαιωθούν. Συγκεκριμένα, θα προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού από 15:30-16:30 στα Γρεβενά στον κόμβο της Μυρσίνης, της επαρχιακής οδού Κοζάνης – Φλώρινας στον κόμβο Φιλώτα από 16:00 με 17:00, ενώ αποφασίστηκε και το κλείσιμο του τελωνείου Καστοριάς στις 12 το μεσημέρι.

Σύσσωμοι οι αγρότες το μεσημέρι της Παρασκευής θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας – Βόρειας Μακεδονίας για 4 ώρες, με αποκλεισμό κυρίως των διερχομένων φορτηγών.

Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της οδού μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα Φλώρινας προχωρούν σήμερα από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα οι αγρότες.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη προκειμένου, και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων, να σχεδιάσουν το πλάνο των επόμενων κινητοποιήσεων τους.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Καρδίτσας και Φαρσάλων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενώ αναμένουν την απάντηση της κυβέρνησης, και με το βλέμμα στην Αθήνα για συλλαλητήριο με τρακτέρ.

Την Παρασκευή, στις 6.30 διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, ενώ σήμερα αναμένουν εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με αυτοκινητοπομπή θα μεταβούν στο μπλόκο και θα συμμετέχουν στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*