Πρόσκληση συμμετοχής στην πρωτοβουλία του Δήμου Σκύδρας «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο 2024»

Ο Δήμος Σκύδρας πραγματοποιεί και φέτος την εκπαιδευτική, πολιτιστική του πρωτοβουλία «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο» που σκοπό της είναι η διάδοση και η προαγωγή του βιβλίου.

Η φετινή «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο 2024» είναι αφιερωμένη στα 50 χρόνια  από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό θα υλοποιηθεί η παρακάτω δράση στην οποία προσκαλούμε να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος με τον εξής τρόπο: σ΄ένα λευκό χαρτί διαστάσεων περίπου 10Χ10 εκ. να σημειώσει τα στοιχεία του, δηλαδή: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο κι εάν πρόκειται για μαθητή να προσθέσει το σχολείο στ΄οποίο φοιτά και το τηλέφωνο των γονιών του. Από κάτω να γράψει μια λέξη ή μια σύντομη φράση για τι σημαίνει ή πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της δημοκρατίας. Πέρσι η πρωτοβουλία ήταν αφιερωμένη στο λογοτέχνη Όμηρο Πέλλα.

Στη συνέχεια το συμπληρωμένο αυτό χαρτί θα πρέπει να κατατεθεί στο Δήμο Σκύδρας και θ΄αντιστοιχεί σε λαχνό συμμετοχής στην κλήρωση που θ΄ακολουθήσει για τη διεκδίκηση βιβλίων δωρεάν, απ΄αυτά που θα συγκεντρωθούν για το συγκεκριμένο σκοπό, μέσω προσφορών.

Η κατάθεση των συμμετοχών ξεκινάει τη Δευτέρα 1 Απριλίου κι ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024. Σε κάθε άτομο αντιστοιχεί μία συμμετοχή η οποία μπορεί να κατατεθεί και ηλεκτρονικά: librarysk@skydra.gov.gr

Για την κατάθεση των συμμετοχών, της προσφοράς βιβλίων από συμπολίτες μας ή φορείς και για κάθε σχετική πληροφορία αρμόδια είναι τα στελέχη:  Ελένη Παπαδοπούλου (Δημοτική Βιβλιοθήκη), τηλ.: 2381351960 και Δημήτρης Αλεξανδρίδης (Δημαρχείο), τηλ.: 2381351802.

Ας σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Σκύδρας συνδυάζεται με την ανάδειξη των διεθνών ημερών που είναι αφιερωμένες στο βιβλίο, δηλαδή: της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και της Παγκόσμιας Ημέρας του Βιβλίου και της Κατοχύρωσης των Πνευματικών Δικαιωμάτων στις 23 Απριλίου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*