Πρώην επικεφαλής της Μοσάντ: «Το Ισραήλ δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε»

Στον ύπνο πιάστηκαν οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ όπως ομολογεί και ο πρώην επικεφαλής υπηρεσίας πληροφοριών, Μοσάντ.

Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι η παλαιστινιακή επίθεση στο Ισραήλ «ήταν μια πλήρης έκπληξη» και ότι «δεν είχαμε καμία προειδοποίηση».

«Δεν είχαμε ιδέα για το τι συνέβαινε», δήλωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι.

Με αφορμή την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών από τη Χαμάς προς το Ισραήλ το Σάββατο, ο κ. Halevy δήλωσε ότι η επίθεση ήταν «πέρα από κάθε φαντασία» για το Ισραήλ και ότι «δεν γνωρίζαμε ότι είχαν αυτή την ποσότητα πυραύλων και σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο αποτελεσματικοί όσο ήταν σήμερα»

Ο πρώην επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε επίσης στο CNN ότι η παλαιστινιακή επίθεση ήταν μοναδική και ότι ήταν «η πρώτη φορά» που η Γάζα μπόρεσε «να διεισδύσει βαθιά στο Ισραήλ και να πάρει τον έλεγχο χωριών».

«Η επίθεση της Χαμάς αποτελεί «κολοσσιαία» αποτυχία για το Ισραήλ»

Ο Khaled Elgindy του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής στην Ουάσιγκτον λέει ότι η επίθεση της Χαμάς ήταν μια «τολμηρή» και «πρωτοφανής» επιχείρηση και μια τεράστια αποτυχία των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει το Aljazeera.

«Από επιχειρησιακής άποψης και από άποψη πληροφοριών, πρόκειται για κολοσσιαία αποτυχία. . . «, είπε.

«Η Γάζα είναι μια από τις πιο στενά επιτηρούμενες περιοχές στη Γη. Ελέγχουν τα εναέρια, χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Συνήθως γνωρίζουν τι συμβαίνει. Τι μπαίνει και τι βγαίνει από τη Γάζα. Και το γεγονός ότι δεν γνώριζαν ότι αυτή η επιχείρηση διεξαγόταν και ότι οι Παλαιστίνιοι μπόρεσαν να παραβιάσουν το συνοριακό τείχος και να εισέλθουν στο ισραηλινό έδαφος. . . είναι μια κολοσσιαία αποτυχία»

O Elgindy δήλωσε ότι πρόκειται επίσης για μια πολιτική αποτυχία για την ισραηλινή κυβέρνηση, προβλέποντας ότι θα υπάρξουν και εσωτερικές και πολιτικές επιπτώσεις.

«Το ισραηλινό πολιτικό κατεστημένο είχε πεισθεί ότι άφησε στη γωνία το παλαιστινιακό ζήτημα. Ότι δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα Σε αυτή τη νέα Μέση Ανατολή, το Ισραήλ θα βρίσκεται στο επίκεντρο με τις συμφωνίες εξομάλυνσης να βρίσκονται προ των πυλών με βασικά αραβικά κράτη όπως η Σαουδική Αραβία», σημείωσε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*